Италиански хитове взривиха великотърновската публика

3
Добави коментар
tanita21
tanita21

Хитове на италианската популярна музика от 70-те години на миналия век до наши дни бяха представени в концерт-спектакъла „Mi ritorni in mente…“ в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

Студенти от Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ и от консерватории от Италия, Франция и Швейцария участваха в концерта, посветен на 150-ата годишнина от обединението на
Италия.

Освен бурни аплодисменти за прекрасните изпълнения на Валентин Асенов и Ивелина Коваксъзова, публиката пя заедно с тях песни на Джани Моранди, Адриано Челентано, Тото Котуньо, Ерос Рамацоти и др.

За Север.бг Валентин Асенов, който е преподавател в Музикалната академия в София и освен това работи и като музикален редактор в националното радио, сподели:

„Българската музика е била повлияна много силно от италианската през 70-те години на миналия век. Тогава имаше едно радио и не минаваше ден, без да слушаме прекрасните изпълнения на италиански певци. Ежедневно вашите колеги – музикалните редактори, трябва да са проводници на тази музика, от тях зависи нейният Ренесанс. В момента има фобия от стари песни и аз се изненадвам, когато ми кажат: Ама това е старо… Няма стара песен – има хубава и лоша. Има една тенденция на пускане на недообмислени музикални проекти, само заради това, защото те са нови. Трябва да се пуска нова музика, но не на всяка цена. Има песни, които са се доказали във времето и на практика са вечни“.

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg