Фернандо Торес разкри защо е сменил Ливърпул с Челси

3
Добави коментар
angelov22
angelov22

Нападателят на Челси Фернандо Торес заяви, че феновете на бившия му клуб Ливърпул „не знаят истината“ относно трансфера му на „Стамфорд Бридж“ и обвини собствениците на „мърсисайдци“, „Fenway Sports Group“ в нарушени обещания.

Торес напусна „Анфийлд“ през януари в сделка за 50 милиона паунда, което го направи непопулярна фигура в очите на феновете, които го боготворяха по време на престоя му при „мърсисайдци“. Испанският национал твърди, че около трансфера е имало повече, отколкото се вижда на пръв поглед.

„Феновете на Ливърпул не знаят истината за това защо подписах с Челси“, сподели той пред испанската телевизия Canal+ Liga. „Те не знаят и половината от това, което се случи и какви са хората начело на Ливърпул. Имат напълно различни представа за тях.

Собствениците направиха обещания, които не спазиха и аз напуснах, защото осъзнах, че нямам време да съм част от проект, който може да отнеме години. Нямам нищо против феновете на Ливърпул. Не исках да напусна по този начин, но клубът излъга. Бях разочарован и не разбирам защо феновете ме мразят,“ заяви испанският нападател

Торес изпитва трудности откакто се присъедини към Челси, като досега има отбелязани само три гола в 25 мача в Премиършип, но чувства, че заслужава повече уважение от критиците си заради постиженията си в миналото.

„Ще се опитам да наведа глава и да се върна в титулярния състав“, добавя той. „Формата ми не беше добра, но аз съм световен и европейски шампион и заслужавам повече уважение. Трудно е да си на скамейката, но аз уважавам футболистите, които играят. Ще подкрепям отбора и ще се върна в състава.“

„Ел Ниньо“ признава, че формата му може да постави под въпрос мястото му в тима на Испания на Евро 2012, но 27-годишният играч е уверен, че има бъдеще в националния отбор.

„Вярно е, че Висенте дел Боске е разтревожен за мен и за формата ми в Челси“, споделя Торес. „От мен зависи да се превърна в нападателя, който бях преди. Ако отново си върна играта от преди няколко години, пак ще играя важна роля в националния отбор на Испания.“