В памет на Паша Христова

1
Добави коментар
Metushev
Metushev

Една ярка звезда ни напусна преди 40 години – Паша Христова. Тя остана една от емблематичните лица на българската музика от 60-те и 70-те години. Уникалната певица с огромен глас и потенциал, си отиде от този свят в самолетна катастрофа. Единственото, което ни остави са записите на прекрасния й тембър и чудни текстове: “Повей, повей, буйни мой ветре, и всяка болка в нас с обич разпилей“… – всички обичаме тази песен, която със сигурност ще се слуша и в бъдеще.

Днес на 21 декември, се навършват 40 години след злополучната катастрофа, в която загива певицата и много други нейни колеги от оркестър София, танцьори от състава на читалище „Аура“ и др.

Тази година се отбелязва век от рождението на Йосиф Цанков , който е наричан още – Патриархът на популярната песен. Двете годишнини ще бъдат отбелязани тази вечер в клуб „Ескобар“ от 21:30 ч.

Ще се проведе музикална клубна вечер с музикантите  Илиян Сабадошев и Стефан Колев-SKILL, които са подготвили музикална селекция от българска музика за периода от 1945 – 1980. Тази вечер, по-специално внимание ще се обърне най-вече на танцувалната музика. Ще звучат хитовете на Мими Николова, Леа Иванова, Кирил Семов, Стефан Воронов, Георги Кордов, Лиана Антонова, Маргрет Николова и др.

Вход свободен.