Първите коментари за „Шерлок Холмс: Игра на сенки”

3
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Критиците бяха склонни да толерират първата игрална интерпретация на историите за „Шерлок Холмс”, режисирана от британеца Гай Ричи. Този принцип обаче не сработва при продължението. Още от същото, гарнирано с малко повече екшън – това е краткото описание на „Игра на сенки”. Журналистите са категорични, че единственият безспорен плюс на бомбастичната втора серия е актьорската игра, която бе коз и при оригиналния филм.

Робърт Дауни Джуниър и Джъд Лоу се завръщат като Холмс и Уотсън, за да се изправят пред най-страшния си опонент – злокобния професор Мориарти (Джаред Харис). Добри думи си печели и визията на филма, уви същото не може да се каже за сценария.

Професионалното одобрение за „Игра на сенки” е едва 60%. За справка първият епизод от 2009 г. си заслужи 10 пункта отгоре.

„Продължението „Игра на сенки” е вариация на същата тема, моделирана в характерните за повечето продължения пропорции – по-мащабен, по-шумен, с повече екшън и с повече закачливи реплики. Но какво го прави това, по-добър или по-лош от първия?”, питат приятелите от operationkino.net.

Питър Травърс, Rolling Stone: „В акт на престъпно нехайство Ричи губи героя на Робърт Дауни Джуниър в това продължение. То елиминира интелигентността на първия епизод в полза на безсмисленото куфеене”.

Роджър Еберт, Chicago Sun-Times: Нещото, което трябва да направите, е да заделите спомените си за разказите на Конан Дойл, тях можете да ги препрочетете в някоя студена зимна нощ. Само така ще можете да се насладите на филма като на висококалибърно забавление”.

Деян Статулов, Нова телевизия: „Тези, които харесаха филма от 2009 година, ще харесат и този. Общо взето положението е същото, само тупаниците са повече”.

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂