Дървена къща в Сан Франциско

13
Добави коментар
lucynda
lucynda

Дървена къща в Сан Франциско

27.12.2011 г.

Тази къща, проектирана от Quezada Architecture, доказва, че традиционен материал като дървото може да изглежда по един модерен начин. Интериорът е изчистен и съвременен, но това по никакъв начин не пречи къщата да притежава уюта и топлината, характерни за всеки дом.

Стените са облицовани отвън и отвътре, което служи като акцент на иначе изискания стил в интериора.  Като се започне от фасадата на къщата и се мине през помещенията, забелязваме че облицовката навсякъде е от естествен дървен материал във всички възможни цветове – червено, лилаво, медно и жълто, присъстват наред с традиционните цветове.

Подът е от камък, който умело контрастира на дървените стени. Няколкото стъклени стени, разположени из къщата, позволяват на светлината да влиза и в същото време предлагат на обитателите прекрасни гледки.

Самото разположение на къщата, върху планински склон, е наистина атрактивно и позволява организирането на няколко външни пространства, които добре обзаведени с удобна мека мебел са място за почивка на чист въздух сред природата. Това е и най-често използваната зона от къщата.

До един от тези малки външни дворове се стига по кокетен коридор, стените на който са изцяло облицовани с дърво, а покривът е стъклен.

Зад къщата е оформена друга зона за почивка – малък двор с маса за сутрешното кафе и закуска.

В баните архитектите са изневерили на дървото и са ги изпълнили изцяло в камък и стъкло.

Къщата е гостоприемна и приветства своите гости с широко отворени врати.

Източник:  trendir.com
Посещения: 2426