Разгадаха какво се е случило с Джими Хофа

7
Добави коментар
alonov
alonov

Една от най-големите тайни в историята на САЩ, изчезването на известния лидер на профсъюзите Джими Хофа, е разкрита

Една от най-големите тайни в историята на САЩ, изчезването на известния лидер на профсъюзите Джими Хофа, отново излезе в центъра на световното внимание след наскоро обявената книга „The Weasel“, от Адриан Хъмфрис, предаде портала „Точка“.

Както твърди Мървин Елкинд, някогашният шофьор на Джими Хофа, за чийто живот се говори в книгата, лидерът на профсъюзите е убит от мафията и след това е зазидан в основите на компанията „General Motors“ в Детройт.

„Убиха го неговите хора. Хофа изчезна преди 36 години, когато трябваше да има среща с двама членове от мафията – Антони Провензан и Тони Джак, с истинско име Антъни Джиакалоне“, разказва Елкинд в книгата.

Той обяснил как през 1985 г. по време на конференцията на Международната асоциация на шофьорите на камиони, чийто президент е бил Хофа, Тони Джак му разкрива, че тялото на лидера на синдикатите е затрупано с пресен цимент.

„Бях в групата, която се разхождаше из града. В един момент, когато видях централата на „General Motors“, Тони кимна с глава и каза – момчета, кажете добро утро на Джими Хофа“, призна Елкинд.

Около обяд на 30 юли 1975 г. Хофа влиза в превозно средство, което го отвежда на тайна среща. Анонимно телефонно позвъняване по-късно до полицията съобщава, че на една от улиците има паркиран автомобил, в който се возил Хофа. От него обаче няма и следа.

Хофа е обявен е за мъртъв през 1982 г., когато е трябвало да навърши 69 години.

Източник: КРОСС

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели