Преборете се с наднорменото тегло с помощта на фън шуй

37
Добави коментар
naskoki
naskoki

Според фън шуй, проблемът с наднорменото тегло възниква поради една подробност, която е съвкупност от  няколко фактора в излишък и по- точно- излишни килограми, излишни мисли, излишни предмети на обкръжение, излишни „движения в живота“. Заради тези излишъци силите, времето и възможностите на човек да си обърне време сам на себе си се оказват изключително недостатъчни.

Още преди 2 000 години църквата е обявила чревоугодничеството за един от смъртните грехове. Днес, 20 века по- късно лекарите, диетолозите, фитнес инструкторите, производителите на лекарства, психолозите и практикуващите т.нар. алтернативна медицина водят упорита борба с преяждането и със застоялият начин на живот.

За съжаление, техните усилия не дават желания резултат, тъй като статистиката показва, че хората продължават да ядат все повече и да пълнеят с рекордна бързина. Освен това класическите методи на отслабване вече не носят желаните резултати и трябва да се търсят нови пътища за разрешаване на проблема с наднорменото тегло.

Тук е мястото да споменем известната китайска система фън шуй, която прилага „нелекарствен“ подход за решаването на този глобален проблем. Според  източното схващане, всеки човек може да се избави от излишните килограми в случай, че наистина го иска и  полага определени усилия за това.

Фън шуй предсавлява наука за хармонията с околната среда и изкуството тя да се използва във всекидневието още от древни времена.

Така първата ви крачка трябва да бъде освобождаване от ненужните вещи.

За ненужни вещи фън шуй определя онези предмети, които вие или членовете на вашето  семейство не сте използвали повече от половин година- напр. играчките на порасналите ви деца, стари списания и вестници, книги, които никой няма намерение да прочете отново, лекарства с изтекъл срок, празни кутии и какво ли още не.

Особено интерес представлява е понятието „мазен гардероб“.

В него се съхранява всичко, което се предава по наследство, преправя се или се купува без всъщност въобще да имате нужда от него. И в резултат на това- гардеробът пращи по шевовете, а човек „няма какво да облече“.

Експертите по фън шуй са категорични– всичко това трябва да се изхвърли моментално!

Ако наистина искате да отслабнете и да се избавите от излишните мисли и килограми, които ви затормозяват започнете с това- всеки ден изхвърляйте по една стара вещ.

Разбира се, на практика това се оказва доста трудна задача, тъй като всяка една вещ е обвързана със стари спомени или просто тя много ви харесва и ви е жал да я изхвърлите. Но ако искате да вървите напред, трябва да се преборите със своите вътрешни противоречия… или да се предадете.

Ако ви е трудно да започнете с изхвърлянето на старите  и ненужни дрехи, започнете разчистването със старите книги и списания.

И вай- важното и не на последно място- Не забравяйте, че всички наши мисли са материални и след старите вещи е ред да изхвърлите и на старите мисли- за това, че отслабването е сложен процес, че нямаме време за фитнес, че е трудно да се спазват диети, че мъжете обичат и пълните жени и т.н.

Мислете позитивно и вярвайте, че ще успеете на всяка цена да постигнете поставените си цели!Само така ще пожънете успех във всяко начинание, а в случая и с борбата с наднормените килограми.

Успех!