Бъзикилийкс – Истината такава, каквато можеше да бъде!?

21
Добави коментар
karahasan
karahasan

Полицаи пребиха трима депутати в центъра на столицата като единият в последствие почина, все още имената и политическата принадлежност на пострадалите при нелепия инцидент не са ясни, но полицаите и в момента са на свобода и се радват на подкрепата на своите колеги. Прокуратурата е отказала да заведе дело срещу извършителите, тъй като действията им били в следствие на неизбежна самоотбрана, както и в интерес защита правата и привилегиите на работещите в съдебната система, армията и МВР.

Цялата драма се разиграла в кафенето на хотел Радисън разположено срещу парламента. Там след убийствено изморително дежурство по пътищата на България, патрул от трима полицаи се отбил да се постопли, почине и почерпи с честно заработените по време на дежурството пари. Те обсъждали  последицата от кризата и обедняването на българският народ, което налагало  увеличаването на времетраенето на дежурството им до заработването на  една достойна европейска надница. „Ако преди- коментирали те -хората даваха по двайсет лева, сега сме принудени да се задоволяваме и с петолевки.“ Въпреки, че денят им не бил особенно успешен, тъй като заработили едва 500 лева от които 200 трябвало да дадат на началника си като комисионна, те били в добро настроение, докато на съседната маса не се разположили трима депутати. Вниманието на полицаите било привлечено, когато към депутатите се присъединил вицепремиера и финансов министър Дянков. Той хвърлил на масата една папка и казал на депутатите: „Това е законопроект за премахване привилегиите на военнтие, полицаите и съдиите. Те са една втора от всички подлежащи на скорошно пенсиониране в България и натоварват неимоверно пенсионната система. Искам да им се орежат тези двайсет заплати дето ги получават като обезщетение и съответно стажът и възрастта необходими за пенсия  да се изравнят с този на простата маса българи.“ След това заявление  неподозиращият за неволните подслушващи Дянков бързо излязъл.

Втрещените от чутото полицаи първоначално не знаели как да реагират и едва когато видели как депутатите се заели с прочитането и обсъждането на законопроекта се отърсили от обзелото ги вцепенение. Най пъргав се оказал 160 сантиметровия, тежащ 120 килограма старшина Котков. Той скочил от мястото си с такава бързина, каквато не бил постигал откакто като малък играел на двора ядейки филия с мас и се нахвърлил с тукати и псувни върху нищо неподозиращите представители на народната власт:

„Ще ми режете заплатите, ще ме карате да работя 40 години, а после искате да ви пазим. Ей сега ще видите какво им е на протестиращите. Ние не сме вашата ние сме си „Нашата полиция“. Мама ви ша еба дерибейска! Плужеци и глисти сте вие, ходите за по два часа в парламента, получавате луди пари от корупция, лобиране и лижене на гъзове, а сега на нашите привилегии завидяхте. Що не си орежете вашите пенсии и заплати. Вие кога ще се пенсионирате? За вас ще падне тавана на пенсиите, нали? А ние дето ви пазим тлъстите задници да го духаме. Няма да стане. Ей сега ще видите как бие полицай. Не се надявайте някой да ви защити – Държавата е наша, Властта е в нашите ръце. Ние определяме кой ще управлява България и как, с нас са военните и съдиите, прокурорите и всички служители на МВР. Ние сме заедно и сме окупирали Държавата. Вашата власт е илюзорна. Не сте вие тези които можете да кажете кога ще се пенсионираме и колко пари ще получим за това. Както сме ви качили на власт , така и ще ви свалим.“

Порой от ритници и юмруци засипал депутатите, един от по досетливите полицаи отскочил до патрулката и взел палките. Заврели ги в задниците на народните представители, но какво било учудването им когато вместо писъци от устите им се разнесли стонове на удоволствие. Те прекратили употребата на въпросните пособия за въдворяване на обществен ред и продължили със самоотверженото използване на груба физическа сила чрез собствените си крайници и въпреки риска да се контузят.

Един от свидетелите на случващото се подал сигнал за помощ на телефон 112, но пристигналите на мястото колеги на служителите на реда, като разбрали за какво става въпрос също се включили в налагането на справедливост и законност, и защита на застрашените им права. В мелето един от полицаите си счупил ръката и съответно била извикана бърза помощ. На място веднага дошла линейка от МВР болница и лекарският екип се погрижил за пострадалия. Те също останали възмутени от постъпките на депутатите, но проявили толерантност и ги захвърлили в линейката, за да се погрижат за тях на един по късен етап. Първоначално ги отвели във Военна болница, но след като лекарите там разбрали за какво става въпрос отказали да ги приемат. От там линейката тръгнала към Пирогов, но по пътя един от депутатите починал, което наложило отбиване до централните софийски гробища. Там медицинските лица преценили, че и другите надали ще оцелеят и ги захвърлили на пода на църквата да се молят на Господа и да търсят изцеление от светите мощи съхранявани в божия храм.

Междувременно осведомени за случилото се от Прокуратурата обявиха своята подкрепа за полицаите, понеже са действали при неизбежна самозащита на привилегиите си, което не изисквало повдигането на обвинение. Ако някои от депутатите обаче оживее, ще му бъде повдигнато обвинение за нарушаване на обществения ред и предизвикване на безредици с хулигански действия.

Военният министър Аню Ангелов, както и Цветан Цветанов  застанаха плътно зад служителите на реда, като обявиха, че виновен за случилото се е единствено вицепремиера Дянков, който в безумният си устрем да повиши пенсиите на простолюдието от 150 на 151 лева е решил да лиши служителите на армията, съда, прокуратурата и полицията от трупането на лой. Те изразиха своите надежди, че случилото се  е помогнало на този заблуден пришълец да разбере, кой държи реалната власт в държавата и, че функцията му е чисто бутафорна:

„Ние не сме народа, ние сме силата и никой не може безнаказано да се опитва да ни дава наклон на уя. Смятаме, че се изразяваме достатъчно ясно. Нека вицето да насочи действията си към простите хора, те са затова да бъдат скубани, щавени, стригани и грабени, а ние сме за това да осигуряваме на управляващите възможността да вършат това необезпокоявано. Обърнат ли се срещу нас, удрят върху себе си.“

Вицето Дянков не бе открит за коментар, но според запознати е отишъл да запали свещ за чудотворното си избавление от участа сполетяла депутатите. За сметка на него обаче, премиерът Борисов не остана безучастен и заяви, че : „Виждате, че времената са сложни, Европа се тресе, така че всеки трябва да понесе трудностите на кризата, но не можем да пипаме армията, полицията, съда. Това са важни части на демократичната система и от Европа биха ни санкционирали за подобни решения, каквито Дянков без да се съветва с мен е решил да наложи. Вярвам, че той вече е осъзнал грешката си и няма да прави подобни опити занапред, ако не, то вижда каква участ го чака. На останалата част от българският народ искам да кажа, че все пак в тези трудни времена имаме Метро, имаме Магистрали, така че не представлява проблем да отидат по родните си места и да садят картофи или да отглеждат овце. Ето виждате огромна държава като Китай идва да инвестира в нашата страна в земеделие, а аз като кажа на студентите да ходят да копат и всички скачат срещу мен. Това е бъдещето имаме магистрали, имаме метро, можете да избирате или земеделие или да работите до 70 години, а който не му харесва, българи в чужбина много да ходи да мие чинии.“

Like this:

Like Зареждане…

Related