Десет изненадващи причини да се пие повече вода

91
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Десет изненадващи причини да се пие повече вода

Постоянно се говори за важността да  се пие постоянно питейна вода. От друга страна, е налице нарастваща тенденция в медиите напоследък,  да съветват, че препоръчителната доза била осем чаши вода дневно.

Независимо дали имате нужда от осем чаши вода дневно,четири или пък десет, повечето хора не се замислят от нуждата на тялото им от така драгоценната течност.

Дори диетолозите и медицинските специалисти

допринасят за проблема чрез информиране на хората, че те ще получат достатъчно вода в диетата им под формата на плодове и зеленчуци. 

Това може да е истина за някои хора, но след оценка на хранителния режим на безброй хора, уверявам ви, че не е така за повечето от нас.Плюс това ако сте забелязали когато слагате зеленчуци в тиган и ги задушавате се отделя течност  и скоро след това от тях излиза пара.

Това е така, защото от зеленчуците излиза водата, която за жалост не е в голямо количество за да запълни запаса ни за деня.Изследователите изчисляват, че половината от населението на света е хронично дехидратирано .

 В Америка, това ниво е дори по-високо почти 75% от населението.Повече от две трети от телесното ни тегло е вода. Без достатъчно вода биохимичните процеси няма да се осъществят. Списък на причините поради, които  тялото ви се нуждае от вода са десет:

Във вашата  кръв има около  80% вода, която помага на кръвните  клетки да съществуват.
Във вашите кости има над 50% вода и както се досещате, новите костни клетки се нуждаят от нея.
Пиенето на повече вода действително помага за намаляване на болките в тялото ви чрез лимфната система. Лимфната система е мрежа от възли, тръби, съдове и течности, в която се движат отпадъците на тъканите. Тя изисква вода, за да функционира правилно.
Водата помага за премахване на отпадъците и токсините от тялото ви чрез лимфната система , бъбреците и червата.
Водата смазва ставите и помага за намаляване на болките там и защита срещу износване и разкъсване.
Водата регулира вашия метаболизъм , така че ако сте с наднормено тегло може да се нуждаете от повече вода .
Водата балансира температурата на тялото.
Водата помага да се осигури адекватно функциониране на  мозъка и нервната система. Вашият мозък и нервната система изпраща електрически сигнали (импулси), за да функционира правилно тялото ви. Изследователите изчисляват, че мозъка ви  отдава същото количество електроенергия както  60-ватова крушка. Така че, има известна доза истина в образа на една крушка, която се появява, когато някой има добра идея.
Водата облекчава дехидратация ( вече споменахме, че повечето хора са хронично дехидратирани).

10.  Всяка клетка и орган в тялото ви се нуждае от достатъчно вода, за да функционира правилно.

Така че най-бързият и най-лесен начин да подобрите здравето си е да започнете да пиете по-чиста вода всеки ден. Бъдете сигурни, да пиете вода на празен стомах е просто разреждане на храносмилателните ензими, с което ги правите  по-малко ефективни.

И изберете пречистена вода по възможност в екологична  бутилка, така че да не замърсявате планетата с  пластмасови бутилки. По-богатите и  развити страни, които имат голям  достъп до вода  наистина нямат извинения за това, че не пият достатъчно вода.