Как да свалим видео от YouTube и Vimeo

9
Добави коментар
t1sh0cfc
t1sh0cfc

Доста често ни се налага да свалим видео от YouTube или Vimeo, за да можем да го презентираме или просто защото искаме да си го запазим. Полезно е също да сваляме видеата, предназначени за презентации, за да не попадаме в неприятни ситуации, които да ни злепоставят поради липсата на интернет. Но как да стане това? Сега ще ви дадем няколко съвета как да свалите видео от YouTube чрез Firefox.

Първото нещо, което трябва да направите, е да си свалите безплатното разширение за Firefox, DownloadHelper Extension. След като инсталирате въпросното разширение, до адресната лента на вашия браузър ще се появи иконка на DownloadHelper Extension. Веднъж стартирали видеото в YouTube, ви остава само да кликнете върху иконката на разширението. Пред вас се появява доста обстоен списък с възможни формати. Ако използвате разширението за YouTube, списъкът ще бъде доста подробен, като в него имате възможност да избирате измежду MPEG-4, Flash и други. Ако сте горд притежател на Mac, можете да изберете MPEG-4 версия, а след това да стартирате видеото през iTunes или QuickTime. Ако пък искате да смените формата на видеото след това, полезен инструмент е FFMpeg, но той изисква малко повечко четене на Help менютата.

Надяваме се този приом да ви е бил полезен. Можете да го споделите със своите приятели чрез социалните бутони.

Снимка: Icon FinderИзточник: Computerworld 

Теми: downloadMozilla FirefoxYouTubeбраузърВидео

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

инж. Евгени Йорданов е web manager в Webfiniti. Изпълнява ключови проекти за едни от най-големите специалисти на световно ниво в SEO областта – SEOmoz (US), Distilled (UK) и др.
Той е SEO автор за най-голямото браншово списание в България – Списание .Net
Евгени е създател на най-големия бързоразвиващ се реурс за SEO към момента в България – SEOптимизация, както е и създател и администратор на най-популярната Facebook група сред колегите от бранша – „Маркетинг и Уебмастърство“.