Блясък в новогодишната нощ

9
Добави коментар
Laverdad
Laverdad

Новогодишната нощ винаги е бляскава, еуфорична и многоцветна. Затова и ти трябва да се посипеш с доза блясък за предстощата новогодишна нощ – в грима, в облеклото, в цялостното излъчване.

Защо? Блясъкът привлича вниманието, придава усещане за тържественост и носи добро настроение. 

И помни, блясъкът никога не е в повече, особено в новогодишната нощ.

Традицията повелява гримът в новогодишната нощ да бъде подчинен на бляскавите, наситени и ярки цветове. Празничният грим е по-силен от ежедневния и със сигурност – по-ефектен. Естествено, не можеш да си позолиш хаотично комбиниране на цветовете, тъй като рискуваш да превърнеш лицето си в гротесков образ. За да постигнеш пълен блясък в новогодишната нощ, трябва да спазваш някои основни правила в грима.

 

Гримът в новогодишната нощ трябва да бъде двойно по-интензивен от ежедневния, иначе няма да се вижда в тъмното. Избери по-ярък руж, по-тъмно червило, по-наситени сенки. Концентрирай се върху една зона от лицето си и я подчертай – ако заложиш на очите, остави устните по-бледи, и обратно. Прибави чифт блестящи обици и така ще насочиш вниманието към устните (отразената светлина ще създаде неонов ефект). Не забравяй да сложиш по-светли сенки във вътрешния ъгъл на очите и се опитай да придадеш т.нар „опушен грим” с по-тъмните нюанси.

За по-дълготраен и равномерен грим използвай основа. Нанеси фон дьо тен (компактен или течен) или крем, след което пудра. Блестящата пудра ще подчертае лицето ти – матовата кожа се губи във вечерното осветление и може да изглеждаш състарена. Вземи от пудрата с помощта на голяма четка. Потупай с нея върху горната страна на ръката, за да отстраниш излишъка от пудрата. Нанеси на цялото лице и шия. Разнеси остатъка с големи движения на четката.

Използвай коректор, за да прикриеш несъвършенствата – под очите, около устните и на всички места, които се нуждаят от дегизировка. Използвай крем с блестящи частици за скулите, деколтето и областта под веждите. А едно по-ярко петънце руж, което през деня би било неуместно, ще придаде на лицето ти шикозен блясък.

Препоръчително е да комбинираш червило и гланц за устни. Така ще запазиш цвета по-дълго, а устните ти ще изглеждат пухкави и огледални за светлината. Ако използваш молив, очертай контура на устните като започнеш от средата. Запълни зоните, които се нуждаят от коригиране. След това нанеси червилото от средата на устните към периферията. За финал разнеси блясък по целите устни.

И така, подчини се на блясъка в новогодишната нощ. Ако все още се чудиш какви гримове да избереш, ето нашите предложения. Дори само един поглед е достатъчен в съзнанието ти да се появят хиляди сполучливи бляскави комбинации.

Желаем ти бляскава новогодишна нощ!