Рецептите на Ванга

4
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

Макар рецептите да са изпитани и да са помогнали на много хора, преди да ги използвате, консултирайте се със специалист дали са подходящи за Вас или Вашето дете, и се съобразявайте с евентуални алергии, ако имате такива (например към мед или някоя билка).

АКНЕ – Правят се компреси на лицето преди лягане с памучна кърпа, натопена във вода от сварена маточина, сапуниче и черен бъз.

АМЕНОРЕЯ (оскъдна менструация у жените) – Външните люспи на 2 кг кромид лук се сваряват в 3 литра вода, докато стане тъмночервена. Пие се от водата по 1 кафена чашка сутрин на гладно или вечер.

АНЕМИЯ (у дете) – Рано напролет, като развият листата на ореха и през септември се правят неколкократни обливания с вода, в която е вряла около 30 минути орехова шума.

АСТМА – 40 глави арпаджик се попарват с вряла вода, докато омекнат. Задушават се в половин литър зехтин. Смачкват се. От това пюре болният взема на гладно по една супена лъжица сутрин и вечер.

АСТМА (у дете) – Да се изсуши цвят от подбел, после билката да се свари (1 стиска на 2 л вода) и с водата детето да се полее.

АСТМА (у дете) – Да се пие чай от цвете на подбел и да се обърне внимание на носоглътката.
БЕЗПЛОДИЕ (у жена) – Взема се шепа пръст от къртичина (отпадъците, които къртицата изважда напролет от дупката), залива се с вряща вода в подходящ съд.Болната да клекне над парата за 15-20 минути. Процедурата се повтаря няколко пъти.

БЕЗСЪНИЕ (у дете) – 1 кг речен пясък се слага да закри в съд с голямо количество вода. Когато водата изстине, болното дете се полива с нея.

БОЛКИ В СТОМАХА (от замърсена храна) – Чай от босилек, лайка или джоджен. Една супена лъжица от билката ври около 3 минути в 600 мл вода. Пие се три пъти на ден по 1 кафена чашка след ядене, за деца по 1 супена лъжица.

БОЛНИ БЪБРЕЦИ – Болният да пие 1 седмица чай от сварени тиквени семки. От счукано ленено семе (2 пакетчета) и малко вода се правят лапи, които се налагат на бъбреците на няколко нощи.

БОЛНИ БЪБРЕЦИ -1 път седмично болният да яде само сварено жито и да пие водата.

БОЛНИ БЪБРЕЦИ – Един голям корен от къпина се вари в пет литра вода, докато остане наполовина. От тази вода се пие три пъти на ден по 100 г.

БОЛНИ БЪБРЕЦИ – Грънчарска глина се залива с ябълков оцет и се омесва добре. Намазана на платно, вечер глината се поставя на кръста над бъбреците.

БОЛНА ЖЛЪЧКА – Болният да изяжда дневно по 2 круши на гладно. Да пие компот от диви круши без захар.

БРОНХИТ – 2-3 листа от подбел да се варят в половин литър прясно мляко. Да се прибави мас на върха на ножа. Да се пие вечер по 1 кафена чаша.

БРОНХИТ (у дете) – 1 глава червен кромид лук се обелва от люспите и се издълбава в средата. напълва се с 1 чаена лъжичка небет шекер. Всеки детето изяжда по една глава до оздравяване.

ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ – В 1 водна чаша поставяме на дъното 1 супена лъжица царевично брашно и го заливаме с гореща вода до напълване на чашата. Престоява една нощ. На сутринта на гладно се изпива само водата, без да се разклаща чашата.

ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ -1 супена лъжица от изсушените листа на драката се варят в 500 мл вода само докато заври. оставя се да изстине и се изпива на два пъти, само сутрин на гладно.

ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ – Взема се една супена лъжица от изсушен бял имел. Залива се и престоява 1 нощ в една чаша студена вода. На сутринта на гладно се изпива само водата.

ВИСОКА TЕМПЕРАTУРА (у дете) – Сваряват се заедно в произволно количество плодовете на кисели сливи, ябълки и диви круши. Прибавя се едно пакетче анасон. Водата не се прецежда. Когато поизстине, детето се накисва в подходящ съд за около 20 минути. След това се изплаква с чиста вода, намазва се леко с гроздова ракия и се облича за спане. След като се изпоти, се преоблича в чисти дрехи.

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА КОЖАТА – В 500 мл вода се сварява една и половина супена лъжица изсушени листа от маточина, докато водата остане наполовина. Правят се компреси на възпаленото място.

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ГЛАСНИТЕ СТРУНИ (пресипване) – Прави се компрес на гърлото от счукан пелин, подбел и тинтява.

ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО -1-2 пъти дневно да се прави гаргара от щипка нишадър, разтворен в кафена чашка вода.

ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО – Чай от мащерка, лайка и щипка смрадлика.

ВЪЗПАЛЕНИ СЛИВИЦИ – Изсушени коренчета от кукуряк (хората от Петричкия край го наричат „спреж“) се стриват на прах. Омесва се малко тесто от вода и брашно и от него се прави лента – дълга и широка, колкото е необходимо, за да обвие врата на болния. Лентата се поръсва със счукана билка и с нея се обвиват вратът и гърлото така, че добре да обхване сливиците. Особено добре действа при подути сливици, защото ги свива и премахва възпалението. При децата времетраенето на компреса е не повече от половин час. Прави се 2-3 пъти до премахване на възпалението. Възрастните могат да преспят с компреса 1 нощ.

ВЪЗПАЛЕНИ ЯЙЧНИЦИ – Сварява се горско сено в подходящ съд и болната се слага на парата. Процедурата се прави всеки ден до премахване на възпалението.

Страници: 1 2 3 4