Как да се справим със следпразничната депресия?

8
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Чашите с шампанско  пресъхнаха, трапезите свършиха, празничната еуфория също. Връщането към всекидневните задължения не винаги е лесна работа, а след дългата отпуска и шумните наздравици на човек му е трудно да се върне към реалността. 

Ето няколко съвета как да се справите със следпразничната депресия. 

* За да повдигнете тонуса е нужно да се видите отново с приятели. Съберете се с приятели и споделете за изкараните празници. Разгледайте заедно снимки и се посмейте от сърце на отминали моменти.  

* Вмъкнете в работния си делничен график 1-2 часа за почивка. Излезте с приятели на пицария, кино, разходка….

* Ако служебните задължения нямат край, помислете, че не може да свършите всичко едновременно. Отхвърляйте едно по едно натрупалата се работа. Но си давайте и почивка. Изпийте по едно кафе с колегите и вижте кой как е изкарал.

* Отделете време за себе си. Определете си една вечер само за вас. Поглезете се. Аромотерапия, масаж, разкрасителни процедури, шопинг, или филмова вечер. Изборът е ваш.  

* Перфектният лек за депресия е… пътуването, новото място и новите хора. Чистият въздух, красивата гледка ще ви заредят с тонус.  Създайте си нови планове и ново очакване и депресията ще си отиде!