Новогодишният „сюрприз“ на Барак Обама

7
Добави коментар
Kashmira
Kashmira

Новогодишният „сюрприз“ на Барак Обама

Лука 21:12. А преди да стане всичко това ще турят ръце на вас и ще ви изгонят, като ви предадат на синагоги и в тъмници, и ще ви извеждат пред царе и пред управители поради Моето име.

Преди месец излезе съобщение за приетия от Сената законопроект.  Той ефективно слага край на Хартата за правата в Америка / Dec – 02 – 2011/. Относно приетия Законопроект информация беше дадена в материала Миг преди последните събития. Очакваше се решението на  Президента на Америка: дали ще наложи вето или ще одобри приетия законопроект. Малко преди да приключи последният ден на 2011 г. Барак Обама поднесе своя подарък на американците и на света, от който те едва ли са изпаднали във възторг.

Във връзка с решението на Американския Президент ви предлагам два материала, които две сестри ми предоставиха:

*   *   *   *   *   *   *

НЯМА ВЕТО – ЗА НОВОГОДИШЕН ПОДАРЪК НА НАЦИЯТА СИ, ОБАМА ПОДПИСА НАЙ-ПРЕДАТЕЛСКИЯ ЗАКОНОПРОЕКТ

 

След като Сенатът на САЩ прие законопроект,  ЗАКОНОПРОЕКТ, който ефективно слага край на Хартата за правата в Америка / Dec-02-2011 /, вчера 31.12.2011, по време на почивката си в Хавай, Барак Обама подписа мащабния военен законопроект за самоотбрана на стойност 662 милиарда долара, макар и с известни „резерви” отнасящи се до задържане на лицата, заподозрени в тероризъм.

Информация на (NewsCore)
Last edited Sat Dec 31, 2011, 03:37 PM USA/ET

 

Ето и части от пълното изявление на Барак Обама

Един несъвършен документ? Или съвършен според някои…

„Фактът, че аз подкрепям този законопроект като цяло не означава, че съм съгласен с всичко в него. По-специално, аз подписах този законопроект, въпреки че имам сериозни резерви с някои разпоредби, които регулират задържане, разпит, и съдебното преследване на заподозрени терористи. През последните няколко години, моята администрация е развила ефективна и устойчива рамка за задържане, разпит и съдене на заподозрени терористи, която ни позволява да се максимизира способността ни за събиране на разузнавателна информация и да направят безпомощни опасни личности в бързо развиващите се ситуации, а резултатите, които са постигнати, са неоспорими. Нашият успех срещу „Ал-Кайда и нейните филиали и съмишленици, е получен в значителна степен като резултат от предоставяне на правомощия на нашите професионалисти за борба с тероризма, след като имат необходимата яснота и гъвкавост, адаптираща се към променящите се обстоятелства…“

„В крайна сметка, реших да подпише този законопроект не само защото се разрешават критично важни услуги, които се предоставят за нашите въоръжени сили и техните семейства, както и на националните програми за сигурност, но и защото Конгреса ревизира разпоредби, които в противен случай биха застрашили безопасността, сигурността, и свобода на американския народ “
„Движейки се напред, моята администрация ще тълкуват и прилагат разпоредбите, описани по-долу, по начин, който най-добре запазва гъвкавостта, осигуряваща сигурността  и отстояваща ценностите, върху които е основана тази страна.”

Пълното изявление може да прочетете тук.

Съвсем резонен въпрос е: След като е имал „резерви”, защо Президентът Обама е подписал законопроекта? А в последния пасаж подчертаните думи „ще тълкуват“ и „прилагат“  не развързват ли директно ръцете на военните при всякакви ситуации?
Повече от разбираемо е, че този законопроект дава официално „зелена светлина“ за неограничено задържане без съд и присъда на заподозрени в терористична дейност. В клопката “Заподозрени в терористична дейност” могат да попаднат и обикновени невинни американци.
Изказаните „резерви“ са само прах в очите на американската общественост и опит да се притъпят бурни масови протести за несъгласие с администрацията на Обама.
Последствията? – информацията за тях няма да се забави…
Ще продължаваме да следим!

*   *   *   *   *   *   *

Обама подписа законопроект за отбраната, обеща да остави в сила законовите права на гражданите

 

От Дейвид Накамура, публикувано на 31 декември, 2011 г.

Обама се „опасявал“…

Хонолулу – президентът Обама изрази опасения за няколко разпоредби на един широкообхватен законопроект за отбраната, който  той подписа в закон в събота, като обеща, че неговата администрация ще използва широко правото на преценка при тълкуването на изискванията на правната мярка, че американските граждани, заподозрени от тероризъм, не са  задържани за неопределено време от военните .

Актът за Разрешение на Закона за отбраната осигурява $ 662 милиарда финансиране за 2012 г. – с $ 27 млрд. по-малко от искането на Обама и с $ 43 млрд. по-малко от разрешените от Конгреса през 2011 г..

Преглед на всички елементи в тази история

Законопроектът също така съдържа няколко разпоредби за задържания, на които групи за граждански свободи и защитници на човешките права се противопоставиха категорично с аргумента, че те биха позволили на военните по-голяма власт, за да задържат и разпитват американски граждани и не-граждани и да им се откажат  законни права, защитени от Конституцията…

Обама първоначално заплаши да наложи вето на законопроекта. В изявление при подписването, разпространено от Белия дом в събота, Обама заяви, че той все още не е съгласен с всичко, съдържащо се в законопроекта. Но поради това, че срокът за военните капитали изтича в понеделник, Обама каза, че той подписва законопроекта, след като Конгресът в последната минута направи ревизии по искане на Белия дом, преди одобряването му преди две седмици.

В няколко случая президентът нарече тези промени „минимално приемливи“ и обеща да използва предпазливост при прилагане на разпоредбите.

„Аз подписах този законопроект, въпреки че имам сериозни резерви с някои разпоредби, които регулират задържане, разпит, и съдебното преследване на заподозрени терористи“, заяви Обама. „Искам да поясня, че моята администрация няма да разрешава неопределени военни задържания без съд и присъда на американски граждани. Всъщност, аз вярвам, че това ще скъса с най-важните ни традиции и ценности като нация.“

Президентът заяви, че неговата администрация ще се стреми да отменят всички разпоредби, които са несъвместими с неговите ценности и добави, че той „ще отхвърли всеки подход, който би разпоредил  военна охрана, когато прилагането на закона осигурява най-добрият метод за възпрепятстване на терористична заплаха.

Бъдещето…

Поддръжниците на законопроекта заявиха, че той систематизира настоящи договорености като неограничено  задържане на заподозрени терористи, намиращи се в залива Гуантанамо, Куба. Председателят на Комисията по Въоръжените сили в Сената Карл Левин (D-Mich.) защити разпоредбите за задържания, като внимателно формулирани по начин, който позволява на президента гъвкавост и отказ от правото на власт. Защитници на човешките права, обаче, описаха мярката като разширяване и укрепване на военната власт и я сравняват с 1950-те години, когато сенатор Джоузеф Маккарти използва демагогски и спорни тактики в опит да изкорени комунистическа дейност.

„С подписването на този законопроект за разходите за отбрана, президентът Обама ще отиде в историята като президент, който наложи  неограниченото задържане без съд и присъда в законодателството на САЩ,“ каза Кенет Рот, изпълнителен директор на Human Rights Watch, след като Конгресът одобри законопроекта.

Законопроектът за отбраната съдържа мярка, която ще прилага санкции срещу Централната банка на Иран в опит да окажат натиск върху Техеран да се откаже от своята програма за ядрени оръжия и ще замрази 700 милиона долара  помощ на САЩ за Пакистан.

Администрацията на Обама е изразила опасения относно санкциите срещу Иран, които Белият дом се страхува, че  може да имат обратен ефект и да ограничат  способността му да убеди другите страни да се присъединят към Съединените щати в рамките на многостранни санкции, като накарат Иран да повиши цените на петрола.

Конгресът ревизира законопроекта да се даде на администрацията  шест месеца, за да се прилагат санкциите, ако  Белият дом определи, че те биха могли да разбие  петролните пазари.

превод: Лина Йосифова

*   *   *   *   *   *   *

По всичко личи, че подготовката за тотален контрол и налагане Новия световен ред върви с пълна пара. Сатана няма търпение да получи поклонение от целия свят и докато се слушат приспивните му песни, върши своята работа, за да хване в капана си всички, които се поддадат на погубващата дрямка на спокойствието…

Ще продължаваме ли още да вярваме на лекомислените твърдения, че до Второто пришествие има поне още стотина години?