Лунни дни (20-ти до 30-ти). Влияние на Луната | Цветни мигове

2
Добави коментар
moly
moly

Снимка: Интернет

Двадесети лунен ден

Ден за освобождаване от всякакъв товар, за преодоляване на съмненията, за възприемането на космичния закон и за духовен растеж. Този ден е добър за начало на всякакви дела, както големи и важни, така и незначителни. Всичко, което се предприеме, ще има успех. Най-добрият ден за гладуване и духовно прозрение. Забранено е да се яде месо и да се напряга зрението, по-добре е да си останем в къщи, да се занимаваме с домакински работи, със семейството, с традициите. Може да изучаваме свещените текстове. Опасностите на 20-и лунен ден са: гордостта, високомерието, заядливостта.

Медицински е свързан с такива органи от човешкото тяло, като лопатките, горната част на гърба (където при орлите са крилете), а също коремната ципа (перитонеума), които през този ден са отслабени.

Като правило, сънищата ще бъдат действителни.

Двадесет и първи лунен ден

Енергетиката на този ден пробужда в човека активното начало, придава ни храброст, увереност, решителност. Денят е благоприятен за пътувания и пътешествия, командировки и премествания, но само с наземен транспорт. Добър е за търговия, предприемаческа дейност, рисковани предприятия и сделки, а също за групова работа. През този ден е добре да се провеждат митинги, събрания, колективни обсъждания и други масови мероприятия. Успешен ден за провеждане на спортни състезания. Много благоприятен ден за смяна на местоработата. Ден за оздравяване и лечителство.

През двадесет и първи лунен ден трябва да се стремим да бъдем честни и справедливи дори в дреболиите. Това е ден на реформи, реорганизации, на тържеството на всичко ново, на упорство при достигане на целите.

В медицинско отношение денят е свързан с черния дроб и кръвотворната система, затова са противопоказни натоварванията на черния дроб. Препоръчва се да се проведе пречистване на кръвта, полезни са физическите натоварвания, особено на чист въздух. Болестите на този ден са много опасни.

Обикновено сънищата не са действителни.

Двадесет и втори лунен ден

Ден на мъдростта, на получаване и използване на знанията. Енергетиката на този ден засилва умствените способности и следователно е подходящ за усвояване на нови знания, раждане на нови идеи и решения. Това е най-добрият ден за мъдреците и философите. През двадесет и втори ден на Луната е по-лесно да се гадае бъдещето, може да се съсредоточаваме върху картини и янтри. През този ден трябва да бъдем алтруисти, да учим другите, да им предаваме опита си, да подготвяме учениците, да проявяваме щедрост или просто да натрупваме знания.

В медицинско отношение трябва да обърнем внимание на долната част на гръбнака, кръстеца, тазобедрения пояс. За предпочитане е растителната храна.

Двадесет и трети лунен ден

Периодът е много тежък – един от дните на илюзии. Свързан е с насилие, с разрушаване на старото, с коренната реформа. През този ден в човек лесно се освобождават инстинктът за заграбване, неудържимият апетит, склонността към глупави постъпки, кавги, авантюри. Наред с това, сексуалната енергия на този ден разстройва здравето. Ден на развихряне на вампирите, той може да стане ден на самопожертване, на покаяние, на разбиране и прошка. Опасно е да се поддаваме на гняв, лакомия, не трябва да си режем ноктите, да се подлагаме на хирургични операции; не трябва да водим заседнал начин на живот. Двадесет и трети лунен ден трябва да стане период на пост и въздържание, предпазливост и акуратност, придобиване на сили и възможности за лечителство.

Това е ден за защита на дома, който трябва да изчистим и да наръсим със светена вода, да пречистим с огъня на свещ прага на дома си, да опушим помещенията с тамян. Този ден е свързан също с преследванията, с изгнанието, трябва да се пазим от сблъсък с освирепяла тълпа, да не се поддавате на провокации, на съблазни за мъст.

Да не се употребява месната храна, желателна е млечната храна. През този ден трябва да бъдем особено внимателни към здравето си. Най-уязвим е гръбначният стълб. Ще бъдат полезни оздравителни и закрепващи процедури. Болестите на този ден са продължителни.

Двадесет и четвърти лунен ден

Този лунен ден съдържа в себе си огромна преобразуваща и съзидателна сила. Това е време на разрушаване на старото и създаване на новото. През този ден е добре да се започват нови големи неща, да се осъществяват глобални проекти. Денят е свързан със строителството. Добър ден за активна творческа работа, за лечение и закрепване на здравето. Особено полезни в този ден са физическите натоварвания. Добре е да излезем сред природата, да приготвяме и приемаме отвари от билки. Денят е благоприятен за пробуждане и преобразуване на сексуалната енергия.

През този ден трябва да ядем до насита, защото енергията така или иначе изгаря, не трябва да гладуваме, трябва да пием по-малко течности и да не употребяваме храни, съдържащи много течности. От медицинска гледна точка най-уязвими са органите за възпроизвеждане.

Двадесет и пети лунен ден

Ден на пасивност, усамотение и покой. Не се препоръчва активността, прибързаността, суетата и шетането. Да се избьгват случайните контакти и изненади. Това е ден за съсредоточаване, самовглъбяване, изчистване от физическите и духовни шлаки. Да се вслушваме във вътрешния си глас, да обмисляме живота си и това, как възприемаме света. Всеки знак през този ден трябва да се възприема като указание за нещо. В резултат ще получим нови сили.

Този ден трябва да бъде активен и да се посвети на контрола над мислите, трябва да се позанимаем със собственото си съзнание. Да помагаме само, когато ни помолят. Не бива да се включваме немотивирано в каквато и да било работа. Необходимо е да реагираме на всякакви странични провокации, само когато ни молят или въвличат, самите ние да създаваме или провокираме не бива. Не трябва да започваме нищо ново, но трябва да завършим незавършеното.

Противопоказно е да се употребяват лекарства, цигари, груба храна – всичко, което затруднява работата на мозъка. Уязвима част на тялото са ушите – през този ден не бива да ги чистим, пробиваме, да се съгласяваме да ги оперират.

Двадесет и шести лунен ден

Това е един от опасните критични дни, през който хората, са предразположени към конфликти. Те се суетят, бърборят напразно, сплетничат. Съществува опасност да изразходваме енергията си напразно. Затова се препоръчва да се въздържаме от активни действия, да почиваме и да не хабим енергията си напразно. Необходимо е да се откажем от ненужните връзки и контакти, да избираме хората, с които общуваме. През този ден не си струва да предприемаме и да започваме нищо, тъй като всичко ще донесе само загуби и вреда. Препоръчва се също постенето и въздържанието. Не бива да хвалим и да преувеличаваме постиженията си, тъй като после ще се срамуваме.

През този ден хората са склонни към глупаво поведение, да прахосват пари на вятъра, да правят ненужни покупки. Има голяма вероятност от грабеж и загуби. Трябва да бъдем максимално сериозни и внимателни.

Препоръчва се да си правим масажи, козметични операции, да премахваме бръчки, брадавици и бенки, да въздействате върху различните точки и канали на тялото. Не се препоръчва физическото натоварване, бягането. През този ден е по-добре да ядем повече риба. Противопоказно е да ядем кръгли и водни плодове и зеленчуци. Месото не се препоръчва. Трябва да избягваме дима и задимените помещения. През този ден не бива да се вадят зъби.

Двадесет и седми лунен ден

През този ден, ако не се увлечем в ежедневната рутина, а посветим мислите си на възвишеното, може неочаквано да намерим решение на проблем, който отдавна ни безпокои. Добре е да слушаме музика, полезни са промените и общуването с природата. Денят е успешен за всякаква работа, за сеене и садене, за общуване с родителите и по-възрастни роднини. Противопоказно е пиянството, хипнозата, трябва да избягваме всичко неясно, както и психичните въздействия.

Най-уязвимата част от тялото са коленете. Смята се, че през този ден, като следствие на неправилен начин на живот, може да възникне нарушение във водния обмен, да се възпалят лимфните възли, да започне заболяване на лимфната система и кръвта. Донорството през този ден е противопоказно. Не се препоръчва да се прилагат химични препарати.

Не си струва да се обръща внимание на сънищата.

Двадесет и осми лунен ден

Това е един от най-благоприятните дни на лунния месец. Неговата енергетика е много хармонична. В никакъв случай не бива да нарушаваме тази хармония с грубите си действия. Забранява се да се режат дърва, да се късат цветя, да се копае, не бива да се убиват насекоми. Желателно е през този ден да бъдем в приповдигнато настроение, да контролираме емоциите си, да имаме добри мисли и намерения.

Денят е предназначен за земни дела – може да си купим нов дом, да направим ремонт, да засадим полезни растения. Благоприятен за съзерцание, медитация, самопознание, отваряне на всички чакри. Може да осъзнаем висшия смисъл на нашето съществуване.

През този ден недружелюбният човек може да се разболее. Уязвими са осезателните органи, особено зрението. Трябва да пазим главата си, мозъка, очите, да следим артериалното си налягане. Двадесет и осми лунен ден е един от най-добрите за пречистване, гладуване, за изход от кризисни състояния.

На сънищата не си струва да гледаме сериозно.

Двадесет и девети лунен ден

Най-опасният и страшен ден на лунния месец. Това е време на черните безлунни нощи, когато се сгъстява астралната мъгла, когато вещици и магьосници вършат своите тъмни дела. Хората отслабват, енергията им се изтощава. Необходимо е да се погрижим за надеждна защита. Трябва да избягваме фалшивите и ненужни връзки, досадните и безполезни хора, а също да се избавим от мрачните мисли и тъгата. Това е най-неподходящият ден за употреба на алкохол.

През този ден дори мислено не бива да градим никакви планове, не бива да започваме нови дела. По-добре е да се занимаваме с дома, домакинството, с не много важни неща. Не бива да вярваме на никакви обещания, предсказания, прогнози. Ако това е последният ден на лунния месец, може да се правят равносметки.

Забранява се да се занимаваме с гадаене и други фини практики. Не бива да се носят украшения от кости и рогове. Препоръчва се да се запалят свещи, кандила, да се опушат помещенията с благовония.

Желателно е през този ден да се спази пост и въздържание. Препоръчва се да се пече хляб. Месото не е желателно. Преди сън трябва задължително да си вземем душ или да подържим краката си в хладка вода.

Най-уязвими са дебело черво и ануса. Не се препоръчва да се правят клизми и инжекции в месестата част на седалището.

Сънищата са много правдиви.

Тридесети лунен ден

Не през всеки месец има тридесети лунен ден. Това е ден на хармония и любов, на покаяние и прошка. През този ден е желателно да се завършат всички започнати през този месец дела и да се направи равносметка. Не се препоръчва да се започват нови дела. Не е необходимо да градим планове, нека плановете останат за първи лунен ден. Тридесети лунен ден е най-добрият ден за почивка, за съзерцаване на красотата. През този ден трябва да избягвам суетата, да се откажем от всичко излишно, ненужно и да се подготвим за преход към нов етап на развитие. Добре е да си върнем дълговете, да проявим милосърдие и състрадание, да дарим хората с радост. Желателно е да простим на онези, които са ни обидили и да се покаем за своите грехове. Препоръчва се да почистим дома си. Храната през този ден трябва да бъде лека.

През този ден е опасно да пренапрягаме мозъка си, противопоказни са остри, силни миризми.

Информация: Ани Георгиева