Разширяване на зениците знак за сексуална възбуда

43
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Разширяване на зениците знак за сексуална възбуда

Най-честата причина да се разширят зениците ни е приемането на пове­че светлина. Когато се местим от слънчево на сенчесто място, зениците се разширяват от 2 до почти 8 милиметра.

Обаче едно изключително важно откритие, направено от Екхарт Хес в Чикагския университет през 1960 г. твърди, че зениците ни се разширяват, когато видим нещо, което ни вълнува.

Защо фотомоделите си разширяват зениците

В резултат инстинктивно възприемаме хората с уголемени зеници като привлекателни, сърдечни, приятелски настроени и добросъвестни.Моделите по кориците на списанията понякога ходят да си разширя­ват зениците, защото издателите знаят, че този знак за сексуална възбу­да продава по-голям тираж.

Изследователите установяват, че при хете­росексуалните зениците както на мъжете, така и на жените се разширя­ват най-много, когато гледат образи на голи представители на противо­положния пол.

Кой препарат разширява зениците?

Зениците на жените се разширяват също, когато гледат снимки на деца, независимо дали имат собствени деца, но само при мъжете, които са бащи, зениците се разширяват при същите обстоятел­ства.

Допълнително изследване разкрива, че зениците ни се разширя­ват също когато сме ужасени, или когато лъжем.Какво да следим в такива случаи.

Забавната част на този невербален сигнал е, че сте в състояние да кажете от какво се ин­тересува някой само като гледате очите му.

У човек със светли очи можете да видите тази реакция от разстояние три до пет крачки; у чо­век с тъмни очи – може би от две крачки.

Китайските търговци на неф­рит съвсем съзнателно са носели очила, когато оценявали камък за ку­пуване, защото разширените зеници издавали интереса им, знак, който би навредил на преговорите.