10 страхотни идеи за дизайна на пода

3
Добави коментар
bgreal
bgreal

06 Януари, 2012 г. – 15:56, Коментари – 0

Мокети, килими, паркети – а не е ли време да помислите за нещо по-оригинално, когато проектирате пода на жилището си? Ето няколко идеи, които макар и не всички приложими, могат сериозно да ви вдъхновят, когато проектирате подовите настилки в интериора. 

Под – оптична илюзия Този под е всъщност килим, върху който са щамповани компютърно генерирани дигитални водовъртежи. Поставен е в магазин за компютърни игри в Париж.

 

Под от кожени колани Дизайнерски винтидж лъха от този страхотен под, изработен от стари ръчно изработени кожени колани. Цената? Над 600 долара за кръглото килимче, което виждате на снимката от BranchHome и около 750 долара на кв. м от Ting.

 

Под от монети Под, буквално изграден от хиляди медни монети. Можете да го видите, докато се разхождате из The Standard Hotel в Ню Йорк. Дизайнът е по идея на дизайнерите от Roman and Williams.

 

Под – отоплително тяло Събуйте си обувките и почувствайте топлината, която излъчва радиантното отоплително тяло, което служи и за под. За отопление тук служи нагрята вода, която циркулира в тръби, подредени по определен шаблон под плоскостите на пода. Този тип отопление е познато като Hydronic Radiant Heating и се смята за най-ефикасно, в сравнение с другите типове подово отопление.

 

Под – въздушна снимка Летището на Сакраменто (Калифорния) може да се похвали с тази страхотна пътека, която свързва терминал А и паркинга. Подът е дело на артистът Seyed Alavi, който печели конкурс, съревновавайки се със 100 свои колеги. Под краката си тук ще видите въздушна снимка на около 70 км от района около река Сакраменто сниман от голяма височина.

 

Соленият под Японският артист Motoi Yamamoto създава концептуално нова подова настилка, залепвайки готварска сол към пода. Както се вижда от снимките, солта образува по пода чудновати форми и щампи, които всъщност представляват огромни и сложни лабиринти. Този под е изработен за изложба и за съжаление няма как да го имате в къщи, освен ако не си го изработите сами.

 

Под – пъзел Ето една идея, с която да се отличите сред тълпата. Подредете истински пъзел под краката си. За да гарантират уникалност, производителите предлагат продукта си в 13 различни цвята.

 

Поръчков под с графика на човешки трафик Още един поръчков под. Върху ламината на Alistair Bramley са щамповани графики на човешкия трафик в дадено затворено пространство. За целта в продължение на дълъг период от време хората се заснемат с камери, на компютър се оформя графиката на човешкия поток и след това тази графика се щампова върху пода.

 

Гравиран под За ценителите на оригиналния стил Mafi предлага тези дървени подове, които са гравирани с рисунки, флорални мотиви, абстракции и какво ли още не. Както твърдят производителите, гравюрите са достатъчно плитки, за да не задържат прах и мръсотия, но пък в същото време могат да се усещат, когато се разхождате по тях с боси крака.

 

Интерактивен под Виждали сте го и преди, но няма как да го подминем в селекцията – Club Watt в Ротердам (Холандия) афишира, че използва до 30% по-малко електроенергия в сравнения с другите клубове. Причината е, че танцувайки, тълпата на дансинга генерира ток през пода, който се използва за захранване на някои от агрегатите на клуба. Хитро, нали?

 

 

via