Apple – Профил на компанията

5
Добави коментар
girl
girl

Apple

Епъл или Апъл (Apple Inc.) е американска корпорация за компютърни технологии с ежегодни приходи от цял свят на приблизителна стойност от 21 милиарда долара. Компанията има над 15 хиляди служители в няколко страни. Апъл е базирана в град Купертино, щата Калифорния в Силициевата долина. Епъл продава серии компютри, портативни плеъри, компюртърен софтуер и хардуерни аксесоари. Добре познати на компанията продукти са персоналните компютри Macintosh, операционната система Mac OS X, портативните мултимедийни плеъри iPod и електронният/Интернет магазин за музика iTunes.

Apple има работещи магазини за продажба на дребно в Съединените Щати, Канада, Япония и Обединеното Кралство. Тези магазини се грижат за продажба на нови Mac компютри, iPod плеъри, хардуер, аксесоари и софтуер, както и поддръжка на епълски хардуер.

Продукти на Apple

Mac (серия персонални компютри и лаптопи)
Mac OS X (операционна система)
Mac OS X Server
iPod (дигитален плеър)
iPod Hi-Fi
Quick time
iLife
iWork
Safari (браузър)
Apple Remote Desktop
Xsan
Final Cut Studio
Aperture
Logic Pro
Cinema Display
AirPort
Xserve
Xserve RAID
iPhone (мобилен телефон)
Apple TV

Новини за Apple

От търговската компания съобщиха вчера, че са постигнали споразумение да предлагат Apple iPhone 3G и 3GS моделите на английските потребители във веригата Orangeкъм края на 2009 г.
Операционната система за компютри Mac на Apple „Snow Leopard” се представя на пазара далеч по-добре от предварителните прогнози, споделят специалисти.
 Американската компания Apple работи над нов модел от своите Мас компютри, който няма да включва клавиатура.com
Това което би трябвало да е домейн, който е свързан само с последната 32 битова операционна система от Microsoft, всъщност автоматично пренасочва потребителите към сайта на Apple. Apple пуснаха днес новия си продукт Mac Pro с осем-ядрен процесор и с обновена архитектурна система, която предлага два пъти по-голяма ефективност от своя предшественик.

 В края на тази новина ще видите последните три реклами на Mac от Apple, всички създадени с цел да оронят авторитета на Windows.
 “Пиратското”
използване на iPhone в мрежи и с приложения, за които Apple не е дала
благословията си, принуждава компанията на Стив Джобс да пуска
непрекъснато пачове за справяне с проблема. Unofficial Apple Weblog нарича това „трик“.
 
Американската
компания Apple а на път да реализира закана на шефа си Стив Джобс от
май тази година.
 След като дълго време се носиха слухове за предстоящи подобрения в мобилните компютри на Apple,
новостите вече са факт.