Теория за големия взрив

2
Добави коментар
movies
movies

Американския сериал „Теория за големия взрив“ излиза на екран през 2007 година.
Ленърд и Шелдън са гениални физици, но това не им помага в общуването с жените. Всичко се променя когато в съседния апартамент се настанява нова наемателка – красавицата Пени.
Основните герой са:
Ленард Хофстетър. Той е физик, който обича да експериментира. Получил е докторантската си степен на 24 годишна възраст. Дели жилището си с най-добрия си приятел и колега Шелдън Купър. Между него и съседката му пени се заформя невероятен романс.
Шелдън Купър. Роден е в Тексас. Започва да учи в колеж на 11 години. Получава докторантската си степен на 16 години. Той е физик на теория. Привързан е към рутинните неща, не харесва сарказма и иронията, не си пада по романтика.
Пени. Родена е в Омаха (Небраска). Тя е симпатичната блондинка, която живее в близост до Шелдън и Ленард. Мечтата и е да стане актриса, а за да сбъдне идеите си и да отцелява междувременно работи като сервитьорка.
Хауърд Уолоуиц. Той е космически инженер. По народност е евреин и живее с майка си. На единадесет годишна възраст остава без баща, който ги напуска с майка му поради незнайни за Саймън причини. Той не е следвал докторантура, но пък е инженер по магистърска степен и оправданието и защитата му са с това, което сам изтъква за себе си и професията си, а именно, че това, което е произвел и е пуснато в космоса. Странна птица е – мисли се за полиглот, а не е, смята, че има успех сред жените, но не се забелязва от останалите.
Кунал Нейяр – Раджеш Кутрапали е от Индия. Астрофизик е в Калтек. Произлиза от богат род. Няма опит сред жените, поради свенливостта му, но за разлика от приатела си набира много повече точки.
Филмовият сериал „Теория за големия взрив“ е една забавна и пленяваща комедия, поради съвкупността от най-различни типажи, професии и ангажираност в сериала.