Обновени плувен басейн и спортен комплекс за жителите на Меден рудник

17
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Кметът Димитър Николов посети днес два спортни обекта, напълно обновени със средства на Община Бургас. Придружиха го заместниците му Йорданка Ананиева, Костадин Марков, д-р Лорис Мануелян и Живко Иванов – директор на общинско предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи”.

Първият обект е плувният басейн на СОУ „Константин Петканов”, който не функционираше през последните 5 години заради лошо техническо състояние. В момента там е подменено и подобрено буквално всичко. Извършена е цялостна ревизия и ремонт на електрическата инсталация.

Монтирани са нови фаянсови облицовки и теракот в басейн, предбасейн, бани, съблекални, умивални, тоалетни, сервизно помещение и свързващ коридор. Монтирани са стъклокерамика по дъното и стените на плувния басейн, нова топлоизолация, подменена е водопроводната инсталация. Възстановени са падналите мазилки, подменени са старите чугунени радиатори. Ремонтът е за близо 150 000 лева. Предстои монтиране на соларна система за подгряване на водата в басейна през летните месеци, когато Районната отоплителна централа в „Меден рудник” не функционира.

От заварен през 2007 г. един действащ басейн в Младежкия културен център, в момента Бургас има осем. Построени са 2 нови басейна в Морската градина и 1 на Минерални бани, основно са ремонтирани и пуснати в експлоатация 2 училищни басейна, както и 2 в детски градини. С финансовата помощ на спортното министерство бе извършен основен ремонт и на закрития басейн в МКЦ.

„Освен учениците, басейна в СОУ „Константин Петканов” ще могат да ползват в извънучебно време спортните клубове и гражданите”, каза кметът Николов. Вторият обект, посетен от него, е спортният комплекс на открито, разположен в непосредствена близост до училището. Той също е основно реконструиран за 120 000 лв. Вместо стария асфалт са положени изкуствени настилки, които гарантират по-голяма безопасност и комфорт на спортуващите, монтирани са нови уреди – врати, баскетболни кошове.

Старото осветление е подменено с ново, по-силно. Спортният комплекс включва четири игрища – 2 за футбол, 1 за баскет/волейбол, както и 1 тенис корт, който е първият в Бургас с тревна настилка, макар и изкуствена.