Тайните за красота на Валентина Войкова

37
Добави коментар
temi
temi

Валентина Войкова – красива, успешна и елегантна жена, която обича екстремните преживявания и обожава конете. Популярната ТВ водеща е перфектна комбинация от крехка външност и борбен дух. Какви са тайните за красота на Валентина Войкова?

Валентина Войкова е родена на 15 ноември в Пловдив. Завършила е Българска филология с втора специалност  Славянска филология в Пловдивския университет. Специализирала е Европейски стандарти в медиите в Рим. Дългогодишен професионален състезател и треньор по конен спорт. Първата й работа в телевизията е като водеща на новините в BBT. Работила е в ТВ2, БНТ, Pro.BG, в момента е водеща на предаването за разследваща журналистика „Хрътките“ по bTV Action. Обича екстремните преживявания като дайвинг, скачане с парашут, делтапланеризъм и други. Обожава конете и конната езда. Омъжена, има син Константин. Какви са тайните за красота на Валентина Войкова, какъв е нейният стил и как поддържа форма? Какво е твоето определение за красота? Валентина Войкова: Красотата е състояние на духа. Когато човек се чувства в хармония със себе си и е обичан и влюбен, той излъчва красота. Това според мен особено много се отнася за жените. Ако тези неща липсват – си просто хубава, без онази одухотвореност, която дават любовта и интелектът.

Какъв е стилът ти на обличане? Валентина Войкова: Семпъл и изчистен. Като цветове съм доста консервативна. За мен е важна добрата кройка на дрехата, която подчертава точно и премерено правилните места. Особено държа на аксесоарите, които са подходящо подбрани за случая и за впечатлението, което искаш да оставиш.  Не харесвам пайети и ярки надписи.

Кои са любимите ти модни марки и дизайнери? Валентина Войкова: Най-много харесвам Armani, някои неща на D&G , за джинси Guess и Miss Sixty, от българските дизайнери харесвам София Борисова и Невена.

Страдаш ли от шопинг мания или й се наслаждаваш? Валентина Войкова: Не. Определено не страдам от шопинг мания. Особено в последните години много се изнервям да ходя по магазините. Имам няколко любими, в които знам, че като отида винаги ще открия моята дреха. И отдавна спрях да правя експерименти и просто да се шляя.  В тези магазини познават вкуса и фигурата ми, и ме консултират успешно.

Колко чифта обувки имаш? Валентина Войкова: Не знам, не съм ги броила. Но противно на очакванията – не съм маниачка на тема обувки.  Обожавам очила, часовници, шалове, чанти, много харесвам и ръкавици.

Малки или големи чанти? Валентина Войкова: Големи, големи, големи. Е разбира се, когато съм с малка черна рокля, задължително съм и с малка чанта тип портмоне, но това ми създава дискомфорт, защото знам, че не мога да разчитам на всичките хиляди неща, които са на мое разположение, когато чантата е голяма.

Какви бижута носиш? Валентина Войкова: Всякакви. Според случая. Когато съм на работа, избягвам големите обици и етно гердани. Но в свободното време нося такива. Зависи от настроението. Истината е, че напоследък се улавям, че ходя почти без бижута. Явно съм в такъв период

Каква козметика използваш? Валентина Войкова: Правилната. Това е най-важното. Няколко години бях фен на Shiseido. Използвала съм всичките им серии. После някак си кожата ми се пренасити. Сега харесвам някои продукти на Bioderma и на една испанска фирма, която е отскоро на пазара.

С какви козметични ритуали започва и завършва денят ти? Валентина Войкова: Душ, почистване на лицето и нанасяне на дневен крем, задължително със слънцезащитен фактор минимум 15. През деня ходя почти без грим. Най-много да си сложа спирала на миглите.

Какъв грим предпочиташ? Валентина Войкова: Лек, такъв, с който да изглеждам максимално естествена. За съжаление обаче, когато съм на екран, това е невъзможно. Телевизионният грим е тежък и се премахва много трудно, може би затова в живота не харесвам силния грим.

Кой е любимият ти парфюм? Валентина Войкова: В годините вкусът ми се е променял. Харесвам парфюмите на Hermes, доскоро бях със Ange ou Demon на Givenchy. Сега открих един аромат, който ме плени – Sisley  Eau du Soir.

Какво е отношението ти към пластичната хирургия? Възползвала ли си се от услугите й? Валентина Войкова: Все още не, но не съм против, когато процедурата е направена добре и намесата не си личи.

Коя част от тялото си би коригирала? Валентина Войкова: Може би след години бих коригирала някоя и друга бръчка.  Иначе по тялото – нищо засега.

Спазваш ли диети? Валентина Войкова: Не. Никога не съм спазвала диети. Не вярвам в тях. Просто се храня балансирано. Когато кача един-два килограма, просто намалявам храната и всичко си идва на място.

Кои храни присъстват най-често в менюто ти? Валентина Войкова: Зеленчуци, риба и месо. За мое щастие не съм изкушена от сладко и сирена. Но пък с удоволствие бих хапнала солиден телешки стек.

Как поддържаш фигурата си? Валентина Войкова: Внимавам с храната, пия много вода и спортувам винаги, когато намеря време.

Колко често ходиш на фризьор, маникюрист и козметик? Валентина Войкова: Това не са най-любимите ми занимания. Гледам на тези процедури като на част от работата ми. Никога не съм разбирала – как е възможно да има дами, които прекарват по 6-7 часа в салон за красота. Само като си помисля, колко по-интересни неща могат да ми се случат за тези 7 часа.  Но ми се налага да го правя. За щастие работя с фризьора и козметика ми от много години и теосвен, че са добри, са и много бързи .

Обичаш ли да посещаваш spa центрове? Коя е любимата ти spa процедура? Валентина Войкова: Да. Спа центровете са друго нещо. Там наистина си почивам, не ходя на тези места по задължение и не бързам, както винаги. А и един хубав масаж си и е истинско изкушение.

Страх ли те е от старостта? Валентина Войкова: Да!

Външната красота прикрива ли недостатъците в характера? Валентина Войкова: Понякога – да! Особено, когато не познаваш човека. Минава време докато разбереш, че всъщност тази личност е просто една поза. Каква е цената на красотата? Валентина Войкова: Висока.

Снимки: личен архив, БГ модна икона 2011 – Лилия Йотова 13.01.2012/Интервю на Биляна Божилова