Топ 5 на парфюмите за всички времена

13
Добави коментар
shopaphoria
shopaphoria

Блог

Парфюми

Хората обичат парфюмите. Не е тайна, че парфюмната индустрия в цял свят прави около десет милиарда долара всяка година. А парфюми е имало още преди много време и тъй като хората обичат да ухаят приятно, производителите на парфюми винаги са се опитвали да създадат аромат привлекателен за тях.

Има много марки парфюми, които са били създадени през годините и са представени на пазара. Всички те ухаят добре, но само няколко са тези, които са се наложили като любими на хората за всички времена и са използвани от някои от най-известните личности в света.

Вкусът към парфюмите на всеки човек е различен. Някои харесват силни, други пък слаби миризми. Въпреки този факт, има аромати, които са еднакво харесвани от хората с различни вкусове и са се наложили с течение на времето. Изглежда те никога няма да ни омръзнат и по-долу ви предлагаме кратък обзор на най-харесваните парфюми на всички времена.

Chanel No. 5

Създаден от Коко Шанел през 1921 г. и любим парфюм на една от най-известните личности –  самата Мерилин Монро. В едно интервю тя споменава, че не би носила друг парфюм в леглото освен Chanel No. 5. Този парфюм е останал така популярен през годините не само защото Мерилин Монро или други звезди са го обожавали, но също така и заради класическия му аромат и трайността му, които го правят любим на много хора до ден днешен.

L’heure Bleu

Бил е създаден от Guerlain много преди други парфюми и името му означава “синият час”. Този парфюм има сладникав аромат, който придава възхитителното му ухание. Перфектен е за хората от всички възрасти.

Creed Tuberose Indiana

Създаден е през 1980 и до сега се използва от много жени, включително и известни личности. Плодовият му и цитрусов аромат е обожаван от Мадона, Дженифър Лав Хюит, Гоуди Хоун и други.

Bulgari Pour Femme

Това е един от най-оригиналните парфюми на Bulgari, който е създаден през 1994 г. Ароматът му е идеален са жените със свободен дух. Съдържа нотки на жасмин, портокалов блосъм и теменужки. Това му придава плодов аромат, който е харесван от Уитни Хюстън, Лиза Кудроу и други.

Christian Dior Eau de Dolce Vita

Това е един цитрусов, цветен и весел аромат, създаден от Christian Dior. Известен е на всички, включително и на звезди като Чарлийз Терон и Кристин Скот Томас. Това е един изискан дамски парфюм, който е създаден през 1998 г.

Парфюмите не са създадени само за жените, мъжете също имат страст към тях. Тъй като те не използват козметика, така както го правят дамите, те инвестират повече в парфюма, който се счита за основният им козметичен продукт. Също както и при дамските, при мъжките парфюми също има доста марки, които се предлагат на пазара, но само няколко от тях са издържали теста на времето и са се наложили като любими за всички времена.

Ето и топ 5 на мъжките парфюми в произволен ред:

Giorgio Armani Emporio Armani Night

Лансиран през 2003 г., в този парфюм се усещат нотки на подправки и дърво, в съчетание с грейпфрут, което му придава мъжествен аромат. Използван е от много от известните мъже. Идеален е за хората от всички възрасти. Препоръчително е да се използва като дневен парфюм.

Polo Sport на Ralph Lauren

Чистият аромат на този парфюм е идеален за мъжете, които са в движение. Лансиран е през 1978 г. и до сега е предпочитан от голяма част от мъжката половина. Класическият му аромат никога не остарява.

Hugo Boss for Men

Аромат предназначен за мъжете изпълнени с енергия. Нотките на подправки и плодове придават свежест, наситена с мъжественост.

Cool Water Cologne Eau De Toilette Spray за мъже на Davidoff

Свежият му аромат го прави предпочитан от голяма част от мъжете. Създаден е от Davidoff през 1988 г., съчетавайки най-доброто от розмарин, градински чай, кориандър и допълвайки ги с кехлибар и дъб. Това невероятно съчетание е създало аромат подходящ за всекидневна употреба.

Eternity Cologne Eau De Toilette Spray за мъже на Calvin Klein

Calvin Klein лансира този невероятен аромат за мъже през 1989 г. Той съдържа контрастиращите си нотки на сладки и лютиви аромати, които имат мъжествен ефект върху тези, които го използват.

Парфюмът наистина е личен избор. Когато избирате, изберете този, който ще ухае най-добре на вас самите. Изброените топ 5 парфюми за мъже и жени са само ориентир какво да търсите и какво да гледате, когато избирате за себе си. Те са били харесани от много от най-известните хора в света и това ги е направило толкова популярни. Може пък и вашият избор да се окаже същия като техния.

Добави коментар