8 съвета при избор на килим

2
Добави коментар
Moetospisanie
Moetospisanie

Освен че допълва декора, килимът има и други преимущества. В стаята става комфортно и уютно. Той също така съхранява топлината в дома и намалява шума, особено ако живеете на по-висок етаж. Независимо от причините, поради които сте решили да инвестирате в килим, ето няколко съвета как да подберете най-подходящия.

1. Ако искате да сложите килима в центъра на стаята, избирайте такъв с рисунка в центъра. Ако в стаята има други предмети, които се отличават, като камъни, стилна мебел, избирайте килим с дребен рисунък по целия му периметър.

2. При избора на килим, помислете и за останалите предмети в интериора, като например тапетите. Ако стените не са силно декорирани с предмети, можете да изберете богат на рисунъци килим.

3. Важно е да знаем за коя стая избираме килим. Помещение, в което ходите често, се нуждае от практичен килим, по-тъмен цвят. Ако става дума за детската стая, обикновен килим няма да свърши работа. Децата се нуждаят от свежи цветове и детски мотиви.

4. Избирайте килим, който подхожда на останалия интериор. Това означава, че оттенъците, които присъстват в останала декорация на дома, трябва да присъстват в килима.

3 разпространени грешки в домашния интериор

5. Помнете, че светлите оттенъци създават впечатление за открито пространство, а тъмните създават интимна атмосфера.

6. Обръщайте внимание на формата на килима. Овалните или с кръгла форма, а не обикновените, правоъгълни, създават уникален декор.

7. Можете да използвате няколко килима в една стая, стига съчетанието им да е подходящо.

8. Два съвършено еднакви килима в една стая, разположени един до друг, създават илюзия за разделяне на помещението на две части. Избирайте килими с различни размери, за да са постигнете контраст.

Снимка: sxc.hu