Що е то щастие?

106
Добави коментар
naskoki
naskoki

Щастието е емоционално състояние, при което човек изпитва чувства, вариращи от задоволство и удоволствие до пълно блаженство и прекалена радост.

Антиподът на щастието се явява нещастието. Според философа Фридрих Ницше (1844-1900) истинското щастие е неделимо от инстинктите, стига животът да е във възход. Когато е щастлив, човек често се смее.

За всеки индивид обаче понятието “щастие” носи различно значение- за гладния и бедния- да се нахрани и да има подслон над гладата си, за болния- да се излекува и за самотния- да намери своята сродна душа. Но щастието не е нищо друго освен едно неброимо съществително.

Щастието е навсякъде около нас и дори ежедневните, най- обикновени случки могат да го събудят. Ала често не можем да оценим това, че нещо ни е карало да се чувстваме щастливи и едва когато го загубим, разбираме, че трябва да се радваме и на малкото, което ни поднася живота.Точно поради тази причина много хора казват, че не са открили истинското щастие. Щастието е онова чувство, което те кара да не сваляш усмивката от лицето си и да искаш да извикаш, че всичко с теб е наред и нямаш за какво да се притесняваш.

Радвайте се и на малките неща и на най- дребните жестове. Радвайте се, че има с кого да споделяте и лошото и доброто. Позволете на щастието да ви намери и да остане при вас.