Всичко за дамските дрехи и аксесоари

1
Добави коментар

    Тъй като есента неизменно приближава и това си личи по въвеждането вече на есенните тенденции, а летните вечери станах вече по-прохладни, това налага нуждата отново да заговорим за връхните дрехи. Спокойно! Все още нямаме пред вид дебелите зимни якета и плетени жилетки, а все още тънките и свежи връхни дрехи, които да ни носят уют в прохладните вечери на отиващото си лято и първите дни на есента. По отношение на мъжката мода тази година по-атрактивни отвсякога са спортно-елегантните мъжки сака, които могат да донесат много стил, а заедно с това и свобода и лекота в динамичната мъжка визия. И тъй като мъжката мода е винаги в унисон с дамската, то и през есента тя ще отрази черно-белите тенденции в дрехите и обувките, които ще са актуални за есенния сезон на 2013-та година. Така че в лекия дизайн на мъжките есенни сака преобладаващи ще бъдат класическите неутрални цветове като черното и бялото, техните най-различни съчетания и смесици в лицето на разнообразните сиви тонове. Съвсем естествено е да видим мъжки сака на черно беле раета, каре или ситни шахматни кутийки, които изглеждат невероятно стилно, имайки пред вид, че са актуални за ежедневната визия и ще влизат в уникални съчетания със спортно-елегантни обувки, мокасини и дори кецове, с мастилено сини дънки или такива с цвят индиго, с едноцветни мъжки тениски, които поставят акцент с разнообразните си щампи в черно или бяло, но с невероятния акцент на някой ярък цвят, който атрактивно изпъква на приглушената черно-бяла феерия. Това ще бъде част от мъжката визия за есента, която загатва много стил и заедно с това възможност за индивидуализъм и творчество във вашата визия, възможност дори мъжете да проявят въображение, избирайки своя ежедневен тоалет. А знаем колко е важно за съвременния мъж да се открои с индивидуална и характерна за него единствено визия…

This entry was posted on август 6, 2013.

    Колкото и да обичаме лятото и безкрайната пъстрота на неговите цветове, които се пренасят и в атрактивните модни тенденции за лятната визия колкото и да обичаме трайните летни намаления и огромното разнообразие от всякакви модели и цветове, идва един момент, най-често в началото на август, в който трябва да се примирим, че модата вече се подготвя за есента, спира да ни представя уникалните си летни модели и насочва вниманието ни към есенните колекции. Затова и любимите ни модни издания започват да говорят за есенната мода още през август. Този факт е важен сам по себе си и заради нуждата жените отрано да се ориентират в модните тенденции и да потърсят собствения си стил за идната есен. Много жени често избират една конкретна линия от разнообразието от модели и стилове, която да следват, избирайки своите есенни дамски дрехи. Това ни помага да запазим своята индивидуалност, но заедно с това да сме винаги модерни и атрактивни. Тазгодишните есенни тенденции в дамските дрехи, обувки и аксесоари за първи път от доста време ще изменят на типичните кафеви цветове и топли пастелени нюанси, налагайки на преден план студените цветове като част от ежедневната визия на жените. Най-разнообразните дамски поли, панталони, рокли, дамски сака и дамски блузи, ризи и тениски ще са изпъстрени в класическите неутрални цветове като черно и бяло, както и производнит им нюанси на сиво и графитено, а за контраст на тази и монотонна мода на места ще откриваме като акцент някой ярък, дори неонов цвят, който да ни загатва, че все пак е останал някакъв спомен от пъстрото и живо лято. Всяка есенна мода влиза в унисон с есенните цветове и топлите слънчеви блясъци на есента. Но ако питам тазгодишната мода, есента ще бъде черно-бяла. Това се забелязва като тенденция не само по отношение на дамските дрехи, но и в разнообразните модели дамски обувки и аксесоари.

This entry was posted on август 6, 2013.

    През лятото на 2013-та година видяхме едни от най-необикновените модни тенденции за последните няколко години, които успяха да ни донесат доста свежест и стил едновременно. За първи път от много време насам ставаме свидетели на толкова пъстра и разнообразна мода, способна да осигури на жени с различни вкусове перфектна визия както за ежедневието, така и за по-специалните поводи в живота. Най-уникалното в дамските дрехи това лято беше нявярно яркото присъствие на асиметрията, която спокойно забелязвахме не само в рокли, блузи, потници и туники, но и в огромното разнообразие от всякави модели поли и дори панталони. Асиметрията със сигурност освежи дамската визия и предложи някои уникални решения за нашето ежедневие. Асиметрията от своя страна пък отключи една друга тенденция – тази на широките размандени дизайни на повечето дрехи, което от своя страна беше допълнено от яркото въвеждане на леки и ефирни материи, прозрачни тъкани и много дантела. Цялата тази съвкупност от дизайн и тъкан сътвори едни от най-прекрасните летни рокли, каквито жените от всички поколения скоро не бяха виждали в модата. Това са рокли, които идеално можем да изберем както за своето ежедневие, така и за по-официалните поводи в нашия живот. Рокли, които идеално се съчетават с разнообразните дамски обувки – ежедневни ниски сандали, луксозни сандали на висок ток или съвсем удобните сандали на платформа. Изборът е изцяло ваш. Интересни решения откри тазгодишната мода и по отношение на цветовете. Учудващо за всички кафевите тонове запазиха своето трайно присъствие дори в лятната мода за 2013-та година. Но заедно с тях, както и в полза на жените, които предпочитат ярките и свежи цветове за лятната си визия, модата представи на преден план и особено ярките неонови цветове, които можете да видите като акцент в щампа или нежен десен или пък много по-дръзки, обливайки цели обувки и чанти, създавайки едно прекрасно лятно настроение.

This entry was posted on август 6, 2013.

    Бяло, крамаво, мръсно бяло, слонова кост, шампанско, бежово са само малка част от бледите и неутрални цветове, коите ще бъдат хитът на сезона за предстоящата пролет. Както знаем бялото често е оптрделяно като цвета на нежните и изтънчени дами от елита, но този сезон те ще присъства доста упорито в ежедневната ни визия. И тъй като кафявото си остава един от най-ярко присъстващите в модата цветове и този сезон, то всички топли нюанси на бялото перфектно ще бъдат допълнени от неговото присъствеи. Всъщност тенденцията е именно такава светли бели, бежови и кремави цветове в дрехите, а кафявато само като атрактивен елемент в аксесоарите, обувките или пък якетата. Същата тенденция, където кафявото се запазва като акцент, се забелязва и в съчетанието му с тъмните пастелени цветове като бордо, мастилено синьо или керемидено. Така кафявото предстои да виждаме в атрактивните си дамски боти и обувки, в коланите и най-разнообразните модели дамски чанти. Но тук по-важно е да споменем присъствието на белите и кремави нюанси в дамските дрехи въобще. Вече споменахме, че бялото и светлите нюанси, които се доближават до него са символ на чистота, нежност и изисканост. Така те ще придат още по-голяма елегантност, дори и луксозност на визията ви пролет-лято 2013. Освен това тези цветове предполагат и по-нежни и ефирни материи, както и приятна прохлада да в топлите летни дни. Кремавото и мръсното бяло можете да съчетавате с всеки познат цвят, получавайки една доста луксозна визия, лъхаща на висша мода. Това са тъмно синьо, ярко или винено червено, зластисто, черно, лилаво – изобщо всички класически, кралски цветове, които вина говорят за лукс и перфектна изтънчена визия с премерена яркост. Това всъщност ще търсим в дрехите този сезон. Затова можем спокойно да се отпуснем, знаейки какви дрехи се очакват, и да се ориентираме към избора на атрактивни обувки за акцент!

This entry was posted on февруари 6, 2013.

    През последните няколко години дори на българската лайфстайл сцена особено популярни сцана особено популярна стана модата на елегантните парти рокли. Това са модели дамски рокли с атрактивен и доста лъскава визия, които много жени от по-младите поколения използват при вечерните си излизания за забавление с приятели, а много често и за различни празнични поводи, независимо от времето. Дамските парти рокли често имат много богат и разнообразен стил, те често са наситени с различни декорации, апликации, украсени с метални отблясъци, пайети, камъни, дантели които ги правят модерни и атрактивни. Този тип модели дамски рокли са открит дизайн, открояващ формите на тялото, подчертават нежната женска красота или яркия сексапил в зависимост от модела и вашите лични предпочитания. Парти роклите често са в ярки и наситени цветове, създават силно впечатление и носят усещането за луксозна и елегантна визия. Друга част от моделите пък са в стилни класически цветове, най-често черно, подходящи за по-специални поводи, когато се изисква още по-елегантна визия. И в двата случая дамските парти рокли се комбинират с класически дамски елегантни обувки с висок ток и атрактивна визия, които да отговаря на цялостния стил на избраната от вас рокля. С тази визия вие вече сте готови за всеки повод и за всяко излизане – било на среща или с приятели, на някое парти или празненство. И тъй като парти роклите са винаги супер атрактивни и ярки сами по себе си, а както вече отбелязахме и обувките са силен акцент в тях, то следва визията на аксесоарите задължително да бъде по-семпла. Те пак могат да бъдат едри и забележими, но да не изпъккват и да не се открояват над всички останали елементи от облеклото. Понякога, когато роклята сама по себе си е изключително атрактивна и пъстра и ярка, същото се отнася за обувките, така че и тях можете да ги изберете по-семпли, в класически и неутрални цветове.

This entry was posted on февруари 6, 2013.

    През 80-те и 90-те години на 20 век особено популярна и атрактивна част от дамската визия са дамските костюми, които се предлагат в особено отличителен стил от тогавашната мода – тесни поли, прави панталони, вталени сака с големи подплънки на раменете. Това е една изключително елегантна визия, която още тогава е била подходяща както за ежедневието на работа, така и за съвсем официалните поводи на всяка дама. Но в последствие, особено с идването на новия век елегантността на дамския костюм беше заменена с удобството на дамските дънки за ежедневната ни визия и сексапилните, луксозни рокли за по-специалните поводи, а дамският костюм остана в модата преди всичко като символ на делова и по-строго официална визия. И въпреки че тази тенденция се задържа доста дълго време, днес с идването на 2013-та година се забелязва една тенденция на завръщането на дамския костюм в съвременната мода. Разбира се, той е претърпял някои промени, съвременната мода е оставиля своя ярък отпечатък върху него и дамският костюм се нарежда наравно с всички останали дамски дрехи. И тъй като всяка дамска дреха заслужава особено внимание от страна на модата и критиците, днес обръщаме значително внимание и на дамския костюм. Особено важно за дамските костюми като част от атрактивните модели дамски дрехи е, че идеално се съчетават със стила на съвременните дамски обувки. Така че назависимо дали избирате дамски коостюм с пола или пък с елегантен панталон, то техният дизайн е ориентиран според съвременните тенденции в модата и двата варианта на костюм могат да бъдат перфектно допълнени с атрактивните и често дори екстравагантни модели дамски обувки, чиято роля досега в модата е била винаги да поставят ярък акцент. В този смисъл дамските дрехи остават по-скоро като фон, на който да изпъкват обувките ни. Но това вече не се отнася за всички модели – като дамските костюми например.

This entry was posted on февруари 6, 2013.

    След новогодишната еуфория и големите празнични пазарувания идва ред да си отдъхнем, но само за кратко, защото точно след празниците започват и масовите намаления по всички магазини – за дрехи, обувки, асесоари, та дори и в магазините за техника. Но това, което най-много вълнува жените естествено са разпродажбите в разнилчните бутици и магазини за дамски дрехи, особено електронните магазини, които са толкова популярни днес. Именно след празниците можем да огледаме за разнообразните модели дамски дрехи, които сме си набелязали, но заради шеметното пазаруване на подаръци за тях не е останал ред. А след празниците вероятността тези стоки да са намалени е още по-голяма. Ето защо докато едни жени обичат да пазаруват и да се пременят за празничните нощи, то други предпочитат спокойното пазаруване в първите дни след Нова година, когато навалиците по магазините ги няма и много от стоките са намалени. Съществува рискът, разбира се, много от моделите да бъдат изобрани, да липсват номера и разцветки, но пък малко оставащите бройки винаги се радват на щедри намаления. Има и нещо друго – за новогодишната нощ всяка дама търси уникален тоалет – искряща рокля или ярко забележим топ, елегантни дамски обувки или мини чанта, които да отговарят на звездната визия за Нова година. Изобщо роклите са най-купуваните за този празник дамски дрехи. А от това следва да заключим, че ако искаме нещо по-практично, именно след празничните спокойни дни ще можем да го намерим. Така например мек дамски пуловер, дебела плетена жилетка, топли дънки или елегантни дамски ботуши ще намерите на прекрасни цени именно след празниците. И ако студените дни през януари възпират желанието ви да излизате по магазините, то винаги остава вариантът с онлайн пазаруването на дрехи и обувки. За жените, които са добре запознати с моделите на конкретна марка, както и с тяхната номерация, електронното пазаруване е изключително лесно и удобно.

This entry was posted on януари 7, 2013 and tagged дамска мода, дамски дрехи, дрехи, рокли.