Филмът Исус / The Story Film » Онлайн филми – Online Filmi

2
Добави коментар
DianaFilm
DianaFilm

Вие може да сте гледали много филми, но “Исус” е различен. Той е достоверно представяне на живота на Исус, което буквално променя начина ви на живот.

“Исус” е най-превежданият и най-широко показваният филм в историята. Причините за световния му успех и привлекателност за хората изглежда се съдържат в неговата автентичност, точност и отчитане на подробностите.

За основа на диалога и действието на филма бе избрано Евангелието от Лука от Библията. В продължение на пет години беше извършено внимателно проучване и подготовка преди да започне действителното филмиране в Израел. Консултанти бяха изследователи, археолози, историци и теолози. Специални работилници произведоха копия на изделия, инструменти и облекла от първи век.

“Ние желаехме да създадем драматично документален филм за един истински човек живял преди повече от 2000 години,” коментира Пол Ешелман, ръководител на световното разпространение на филма “Исус”. “Исус е работил с Своите ръце, живял е сред истински хора, ял е тяхната храна, познавал е болките им. Ние искахме един филм, който ще позволи на зрителите да почувстват, че разбират по-добре този човек, който промени посоката на историята и който променя живота на хората и днес, единственият, който е едновременно и Бог и човек, Исус от Назарет.”

Определянето на актьорите за този драматичен портрет на живота на Исус изискваше напрегнато търсене особено за човекът, който щеше да изобразява Него. За по-голяма достоверност, 45-те главни актьора и почти всички от другите 5000 бяха избрани измежду хора, живеещи в Близкия Изток. Водещата роля на Исус, обаче, бе поверена на Браян Дийкън от изтъкнатата английска “Кралска Шекспирова трупа”. Дийкън бе избран измежду 1000 други актьори поради начина, по който толкова просто, но благоговейно представяше историята на Исус, предадена ни от Лука.

До сега, филмът “Исус” е преведен на повече от 400 езика. Той е гледан от повече от 1.1 милиарда души по света. Филмът беше финансиран и спонсориран от Кемпъс Крусейд фор Крайст Интернешънъл. Той беше продуциран от Джон Хейман, носител на награда от Филмовия Фестивал в Кан. “Уорнър Брадърс” осъществиха първоначалното му представяне в кината в Северна Америка.

Филмът Исус / The Story Film