Чавето на Тони Стораро Фики пее на Олимпийските игри

1
Добави коментар
Fakti
Fakti

Тони Стораро не е единственият талант в семейството. Звездата на Фолка има повод за гордост, защото неговият най-голям син Фикрет е един от петимата български младежи, които ще пеят на параолимпийските игри в Лондон идното лято.

Всички те ще бъдат част от вокалния ансамбъл “Гласовете на младежката музика“, който ще участва в церемониите и събитията, съпътстващи грандиозното мероприятие.

Включени са още петима младежи от Бразилия и 100 от Великобритания. Ричард Фростин, отговорникът за селекцията на участниците във вокалния ансамбъл, решил да даде шанс и на българските млади таланти, тъй като бил впечатлен от дарбите им.

Синът на Стораро, Фикрет, се преборил с конкуренцията от десетки музиканти и изпълнители. Фики, както наричат талантливият младеж е ученик в Националното музикално училище “Любомир Пипков“ – София в профил Поп и джаз пеене. Той спечелил всички с изпълнението си на парче от репортоара на Стиви Уондър, пише novfolk.bg.

Фики ще замине за няколкодневна подготовка в Лондон сега и после отново през юли. Олимпийските игри започват на 27 юли, а параолимпйските – на 29 август.

Тони Стораро не крие вълнението си от успехите на своето дете.

“Много съм щастлив и безкрайно развълнуван, че Фики ще се представи на световна сцена. Няма как да не съм горд от факта, че е избран сред стотици други деца. Убеден съм, че ще се справи идеално!“