Лечение на вегетативна дистония

5
Добави коментар
Spirit4e
Spirit4e

Лечение на вегетативна дистония

Д-р Мариета Желева:

В последно време в нашия център лекуваме много пациенти с диагнозата вегетативна дистония от цялата страна.

Всички те идват след вече много изследвания и след редица неефективни терапии. Курсът на лечение при нас струва скъпо, защото към цената на процедурите се добавят разходите по транспорта и пребиваването в чужд град на страдащите, а често и на придружаващите ги.

За да постигнем по-бързо желания от вас и от нас резултат и за да спестим ценно време, трябва да сте максимално подготвени за терапията с:

– Точно описание на основното оплакване в момента, по времетраене и оценка по десетобалната система, при която 0 е липса на оплакване, а 10 е максимумът, който сте изпитвали.

Например – Сърцебиене с ежедневни 1-2 кризи по 5 мин. с оценка 7 и постоянно сърцебиене с оценка 2

– Хронология на основното оплакване – кога и при какви обстоятелства се е появило

Например – Начало преди 1 година, когато се събудих внезапно през нощта. Сега отново с оплаквания от 2 месеца.

– При кризи, подредете оплакванията по последователността, при която се появяват и разгръщат

Например – Кризата започна с тревожност и болка в сърдечната област; прибавя се сърцебиене; следва задушаване и стягане в гърдите; при по-тежки кризи се добавя световъртеж със замаяност; накрая чувствам, че ще припадна.

– Опишете подробно и придружаващите оплаквания по размер, усещане, оценка

Например – Придружаващ задух в областта на гръдната кост, с чувство за невъзможност за пълно и пълноценно поемане на въздух.

– Подгответе се с най-ранните и най-тежките ви спомени с тези оплаквания

Вегетативната Дистония е бурна реакция от здравите вътрешни органи, при емоционално пренапрежение. Всеки пациент има своя уникална комбинация от оплаквания, която зависи от симптомите появили се при първото „прегряване на бушона”. Повишеното напрежение дава отново и отново „на късо”, а често лавинообразно добавя и нови симптоми.

Ние успешно и трайно лекуваме ВД, защото не просто овладяваме моментните оплаквания чрез СКЕНАР терапията, а и преработваме травматичните спомени чрез Енергийна Психология.

Пациентите ни сами осъзнават причините, довели ги до това състояние и се научават как да променят поведението си и как да реагират ако „прегреят” и в бъдеще.

Вегетативната Дистония е многолико състояние, при което принципно здравите органи започват да действат нетипично, сякаш пощуряват, излизат извън контрол.
Оплакванията са връхлитащи, необичайни, с висока интензивност и бързо променящи се. Кризите са плашещи до степен за опасност за живота. Не се подават на контрола на съзнанието, нито на медикаменти или други средства.
А когато започнат да се повтарят, между тях се настанява подтискаща тревожност. Вместо да намаляват, оплакванията се увеличават като полепващ сняг върху търкаляща се снежна топка.

При всеки случай, „полуделите” органи се комбинират различно.
Например, ако водещо е сърцето – със сърцебиене и вариращо кръвно, може да се добавят прояви от белия дроб със задух, стягане в гърдите и гърлото. Водещото оплакване може да е проблема с дишането, а сърцебиенето и други прояви да се добавят в различна степен. Такива са главоболие със световъртеж и несигурност, болки в стомаха и под ребрата, различни прояви от червата или пикочния мехур и други и други.

Вариантите са безкрайни, строго индивидуални и се променят с времето.
Основното е, че органите са здрави! Това се потвърждава с безбройни изследвания и консултации и носи успокоение, но … до следващия пристъп.

Порочният кръг трябва да се спре!
И това става, не като се лекуват отделните органи, а управляващите ги системи. Двете вегетативни нервни системи -Симпатикус и Парасимпатикус трябва отново да заработят в синхрон, както преди този кошмар, наречен вегетативна дистония.

Официалната медицина, тъй като лекува само отделните симптоми, е безсилна. Предписват се успокоителни или антидепресанти, но те не разрешават причината за проблема.
Необходими са методи за балансиране на управляващата органите нервна система. Такива методи използва холистичната медицина – тази, която възстановява целостта.
Такава е и древната източна медицина и тя разполага с много и изпитани методи при състоянието, наречено вегетативна дистония.

Ние, в центъра по Енергийна медицина, използваме различни източни терапии и ги комбинираме за да повишим ефекта им. В лечението включваме: меридианна терапия, хара терапия, аурикуло терапия, су-джок терапия и краниотерапия.

Всички методики се извършват с уникалната електронна апаратура СКЕНАР, което осигурява изключителна точност на изпълнението.

Задължително включваме и сеанси с Енергийна Психология, която лекува тревожността, страха от болести и смърт, гнева към безконтролното състояние, тъгата за променения живот и др.

Продължителност на лечебния ефект.

Често ме питат, колко продължителен е ефектът на това лечение. Опасението е, че ефектът е краткотраен и дори само моментен – като успокоителните или антидепресантите.

Стабилният и дърготраен ефект на провежданото от нас лечение се дължи на това, че помагаме на пациентите да осъзнавят причините за състоянието си и да поемат отново контрола върху здравето си. Научават се на методики, с които сами да се справят, когато стресът отново ги притисне.

Ето какво ни пише наш пациент, 3 месеца след приключване на лечението:

Васил, 41г, Пловдив: стрес и вегетативна дистония

Здравейте д-р Желева,

Искам да се похваля, че вече три месеца след терапията се чувствам много добре. Не съм имал тежки пристъпи на притеснение, както преди. След много напрегнат работен ден се появява известна тежест зад гръдната кост, но важното е, че отминава сравнително бързо. Продължавам да правя упражненията, които ми показахте, и се надявам така да изкарам до пролетта. Тогава пак ще взема отпуска и ще дойда да видим има ли още какво да се подобри.

Искам още веднъж да Ви благодаря за оказаната помощ!

Вижте и мнение от пациент за Мария Йорданова от Димитровград, за вегетативна дистония, сърцебиене, повече информация за процедурите със СКЕНАР и Енергийна психология или информация за контакти.

Предлагаме ви по-подробна информация за проблеми, които може да са подобни на вашите:

Мнения на пациенти за лечение на дистонии, сърцебиене, световъртеж и др.

Всички мнения на пациенти на д-р Желева.