Пикногенол – извор на вечната младост

2
Добави коментар
siocom
siocom

Снимка: интернет

Крем с екстракт от кората на Френски крайбрежен бор е последната новост по пътя към вечната младост.

Кремът с този екстракт може да забави признаците на стареене, според изследователи. Направени са тестове на 20 здрави жени на възраст от 55 до 68 години, които са били лекувани с пикногенол, брандирана добавка, която съдържа антиоксидант. Те са били наблюдавани от изследователския институт Лайбниц в Дюселдорф в продължение на 12 седмици. В края на проучването за хидратация и еластичност на кожата, направената биопсия показала завидни резултати на нивото на хиалуронова киселина (както е известно, тя е тази, която е полезна за кожата). Производството й е било увеличено с 44%, еластичността на кожата с 25%, а хидратацията с 8%. Най-добри резултати са дадени при жени със суха кожа.

Д-р Жан Крутман, който ръковори изследването, каза: „Към днешна дата, пикногенол е само естествена добавка, която стимулира производството на хиалуронова киселина в кожата на човека. Ние сме окуражени от молекулярните доказателства, които се потвърдиха в това проучване, че хранителните добавки с пикногенол са от голяма полза за човешката кожа.“

Вече е доказано, че пикногенол е ефективен при лечението на тези, които страдат от диабет, импотентност, при симптоми на менопауза, астма, остеоартрит и високо кръвно налягане.

Ключови думи:

Пикногенол

,

хиалуронова киселина

,

антиоксидант

,

институт Лайбниц