Как да изкарам пари от интернет: Къде е най-добре да поставите Адсенс рекламите за максималена печалба

1
Добави коментар
freedombgr
freedombgr

Един от най-коментираните и най-често задавани въпроси измежду потребителите на Адсенсе е къде да поставят рекламите в сайта си за да постигнат максимален ефект.Всеки има собствена и различна теория за това къде трябва да са рекламите.Разбира се това е така защото няма два еднакви сайта.Дори и най-малките различия в оформлението могат да имат огромен ефект върху това как хората виждат сайта и може да промени идеалната позиция.

Гугъл наскоро предоставиха Инструменти за оптимизиране,и съвети за адсенс. Независимо,че те са далеч от финалния отговор, техните препоръки са въз основа на тяхното наблюдение на милиони „пейджвиеус“ и са добра стартова позиция за всеки искащ да се занимава сериозно с Адсенс CTR*.
Препоръки от Гугъл

Съветите на Гугъл,които са насочени към блоговете,са разделени на две страници.Първата е началната страница за блог и втората е отделна статийна страница.

На началната страница,Гугъл имат 2 препоръки.Първата включва 2 Табла (728 х 90)едното между съдържанието и навигационната лента,а другото по средата или накрая(най-отдолу) на страницата,и един или 2 широки „небостъргача“(160 х 600) под навигационния бар.
Втората препоръка е отново Табло в или под навигационната лента и 2 средни правоъгълника (300 х 250)в навигационния бар (отстрани) Съветите за страницата с статия са 2,и двата включващи голям правоъгълник (336 х 280)в горната лява или дясна страна на статията.Въпреки това,първия план включва и още един голям правоъгълник под статията(преди коментарите) и широк небостъргач в страничния навигационен бар.Вторият подход е почти същият(голям правоъгълни в горната лява или дясна част на статията и един под нея,само че този път със среден небостъргач в или под страничния навигационен бар.

Други препоръки

Базирайки се на други сайтове,форумите трябва да се придържат към големи правоъгълници и линкове,докато Гугъл насърчават да се фокусира повече върху маскирането на рекламата и нейната вариация отколкото на мястото и размера.

От друга страна,Гугъл казват че „небостъргачите“ поставени над навигационната лента,изглежда да имат по-голям ефект от друг размер реклами.Въпреки всичко,това може да не е вярно за всички сайтове,особено тези,в които такъв размер обява не се
вписва естествено.

Но истинския ключ към Адсенс успех е не да следвате всички указания от Гугъл или който и да е друг,а чрез експериментиране и усъвършенстване.

Никой не е намирал перфектното разположение на рекламите от първия път,независимо каква книга или препоръки четат.

Каквото и да сте прочели за Адсенс,трябва да знаете,че това не е нещо което може да поставите и да забравите,и че не е пасивен доход.Изисква се сериозна работа,време и енергия! 🙂