Hitman: Absolution Пръв поглед

8
Добави коментар
Windboy
Windboy

Hitman: Absolution Пръв поглед

30.01.2012
Публикувано в&nbspРевюта | 1

Hitman: Absolution – Убийствата са нашата работа.

През изминалата седмица на Consumer Electronics Show бяха показани някои от най-очакваните игри. Сред тях беше и дългоочакваното завръщане на Агент 47, звездата от поредицата Hitman, за най-новите си смъртоносни приключения. Играта ще излезе за Xbox 360 и PlayStation 3 по-късно тази година.

Хора, Агент 47 е ядосан! Той все още е в бизнеса в които трябва да убива за прехраната си, унищожавайки целите възложени от водача си с прецизността на професионалист.

Въпреки това, когато той е извикан да се „погрижи“ за поредният си таргет. Агент 47 се среща лично с човека, който е възлагал задачите му през последните няколко години и той се озовава в конфликт със себе си. През това време няколко други неблагоприятни герои влизат в общата картина. Така че, Агент 47 взима своите „инструменти“ и се захваща за „работа“.

Ако сте играли миналите Hitman игри, вероятно сте наясно, че тази игра изисква максимална прецизност и голяма част от нея се играе в стелт режим, за да се избегнат нежелани схватки или попадането Ви в лоша ситуация. Но този път ще можите да нахлуйте в някое помещение с гръм и трясък, ако така решите. IO Interactive предоставят избор на геймърите да престъпят към мисията с майсторска прецизност или да преминат в стил Sam Fisher убивайки всичко пред очите си.

За да се покаже как работи тази двойна перспектива, IO направи демонстрация минавайки едно ниво няколко пъти, като ни показа два различни подхода. Мисията, която ни показаха беше в Чикаго в едно сиропиталище, където група въоръжени мъже, търсят едно малко момиченце убивайки всички, който попаднат на пътя им, включително монахините. Агент 47, облякъл дрехите на свещеник, трябва да достигне малкото момиченце преди въоръжените мъже, тук IO ни показа два начина по които можем да го направим.

Първият е да си подъл и тих убиец, какъвто е 47 през годините. Това включва дебнене около обектите и чакане на подходящият момент за бързо и тихо убийство, а не с гръм и трясък, както екшън феновете биха постъпили. Тук, убиецът може да следи специални индикатори, който показват не само, враговете му чрез осветени силуети, но също така и техните маршрути по които обикновено се движат, така че той да се измъкне след убийството, без да бъде разкрит.Той може да хвърля предмети от заобикалящият го свят за отвличане на внимание, като например робот играчка, които ще отвлече вниманието на враговете му за известно време, така лесно може да се премести в съседната стая. Играейки с 47 ще може също така да нокаутирате враговете си тихо, но с възможността да не ги убивате, естествено след това ще трябва да скриете тялото за да не го открият преди да сте си свършели работата. Също така ще може да се преобличате като враговете си и да се представяте за един от тях, като сложите дрехите и маската на някоя от жертвите ви примерно. Заклетите стелт Hitman фенове определено ще харесат този режим на игра.

Другият вариант е за тези, които предпочитат по-хард стил на игра. Тук Агент 47 загърбва своите стелт методи и убива всеки, когато има възможността да го направи. За вас не представлява проблем да счупите врата на нищо неподозиращите пазачи или може да вземете някоя брадва и да пробвате да я разбиете в главата на някого. Нещо повече, Вие ще имате изключително голяма и уникална огнева мощ във вашият арсенал. 47 също така има способности подобни на Red Dead Redemption „Dead Eye“, където времето замръзва за няколко секунди и може да направите няколко безупречни изстрела.

Въпреки геймплей промените, определено има много от същността на Hitman тук, която е подкрепена с най-добре изглеждащия видео двигател (video engine) на поредицата до момента.Въпреки, че от видеото, което беше представено видяхме само едно ниво от играта (с малки намеци към други), то определено успяхме да се въплътим в ролята на безскрупулен убиец, независимо дали сме избрали варианта да пълзим в сенките или просто да напълним с куршуми някого посред бял ден. Нещо повече, героят и движенията са анимирани фантастично, особено когато изпращате някого към вечните ловни полета или начина по които влачите трупа към някоя дупка за да го скриете. Аудиото е на отлично ниво, както и музиката, която улавя темпото в зависимост от това, което правите в играта. Що се отнася до Агент 47, той си е все още същият силен, мълчалив тип, който ни подхожда изключително добре.

Hitman: Absolution определено изглежда като печелившо допълнение към поредицата и вероятно ще се хареса както на играчите, които обичат до сегашният му стил, така и на тези, които търсят топ-екшън игра. Играта се очаква да излезе тази есен.