Газово барбекю уби младеж, ракета взриви мъж

7
Добави коментар
antichalga
antichalga

Младеж на 20 години загина при пожар във вила в село Студена, Пернишко.

Газово барбекю, което е гръмнало, е причина за смъртта на Виктор Георгиев от София, съобщи говорителят на пернишката полиция Венцислав Алексов, цитиран от БТА. Инцидентът станал тази сутрин около 8,15 ч. във вила в махала „Бугьовец“. Компания от 13 души, всички от столицата, на възраст между
18 и 24 г., празнувала във вилата. При гърма се запалил покрив на пристройка и е паднал върху Виктор затрупвайки го. Тялото на младежа е овъглено. Засега не е ясно какво е правил той на мястото на инцидента, всички останали са спели, след като компанията си легнала към 5,30 ч. Огънят продължил да се разпространява по инсталацията на къщата. Пушекът достигнал до втория етаж. Младежите се събудили и се разбягали. Само единият от от тях – 24-годишният Велин Георгиев, усещайки, че се задушава, скочил от втория етаж и при падането си счупил таза. Той е настанен в травматологията на пернишката болница. С изгаряния първа степен между 12-15% друго момче и девойка са били настанени в хирургия 18-годишната Диана Цветкова и Генчо Михайлов на 19 г. Състоянието им е стабилно и по желание на родителите им двамата ще
продължат лечението си в столицата. Те вече са настанени в „Пирогов“.
41-годишен мъж пък загина, след като ракета избухна в ръцете му 10 минути след настъпването на новата година в столичния квартал Горубляне. Ивайло Фезлийски е загинал в двора на къщата си на улица „Шумако” 4, съобщи Дарик. При поставянето на фойерверк на земята, мъжът по грешка запалил ракетата, която се взривила в ръцете му и го убива на място. Пристигналите екипи на Бърза помощ и полицията само установили смъртта на 41-годишният мъж. По неофициална информация главата на софиянеца буквално е била отделена от тялото, съобщи Фокус. 11 са случаите на поразени от пиратки само в София.
В тежко състояние в клиниката на Военноморската болница във Варна пък е докарана жена, обгазена при пожар. Тя е постъпила около 6 часа тази сутрин. Състоянието й вече е стабилизирано. Жената е пострадала при инцидент с електрическо одеало. При избухването на пламъците, тя започнала да гаси сама огъня и се е натровила от пушеците.
Още един човек загина, но при катастрофа. На булевард „България“ в Русе, откъдето минава
международният автомобилен трафик за границата, почина пешеходец, шофьор е в тежко състояние, съобщиха от „Гражданска защита“. Спасителите са събрали в чувал останките на пешеходеца, който е бил разчленен от блъсналата го лека кола. Сериозни проблеми имало и при изваждане на шофьора и извозването на колата, тъй като тя се е ударила в електрически стълб така силно, че е буквално разкъсана, двигателят влязъл в купето.
При катастрофа до болницата на МВР в София пък е пострадало 17-годишно момиче. То е настанено в детската реанимация на „Пирогов“ с опасност за живота – със сътресение на мозъка, счупен таз и контузия на гръдния кош. Не се уточнява при какви обстоятелства е станал инцидентът.
Четири деца са завършили празника в токсикологията на „Пирогов“. През нощта те са приети след употреба на алкохол и наркотици, съобщават от здравното заведение. Младежите са две момичета и две момчета на възраст между 13 и 18 години. Най-големият е постъпил след употреба на марихуана и след промивки и инжекции е освободен за домашно лечение.
Нахапан от каракачанско куче в Родопите младеж е бил приет снощи в болницата в Кричим с обилно кръвотечение. Няма опасност
за живота му.
В навечерието на Нова година пък младеж е транспортиран в болница с втора степен на измръзване в планината, съобщи Фокус. Планинските спасители от Тетевен, заедно с шестима туристи доброволци са издирвали Живко Стефанов повече от 12 часа. Сигналът е получен на мобилните телефони на Планинската спасителна служба в нощта срещу 31 декември. Към 0.50 часа група от трима души алармира, че по време на планинския преход са изгубили маркировката към хижа Вежен. Групата тръгнала от Клисура. В 13.00 часа планинските спасители откриват двама от загубилите се туристи по билото на планината – източно от връх Вежен.