Обновяване на къща в Сиатъл – ЛЕКЕТО – интериор, интериорен дизайн, обзавеждане, изкуство, фотография и направи сам идеи.

1
Добави коментар
zserty
zserty

Един от най-уважаваните архитекти на миналия век в Сиатъл е Пол Хейдън Кърк (1914-1995). Той е начело на модерния дизайн на къщи, което му дава възможност да проектира сградата на Интиман Театър и Изложбената зала на Сиатъл център; няколко зали в Университета на Вашингтон, както и бакалавърската библиотека на университета на Вашингтон.

В средата на своята кариера проектира къщата на 2711 Фърст на Сиатълската Куин Анн Хил, компактна, с дървени стени и разгънат покрив.  Идеята е подсилена още по-ясно с облицовани с кедър стени и тавани.  Когато собствениците Гавин и Джени Кели помолили архитектите от Coop15  да обновят и разширят къщата през 2008 г., те са имали две малки деца и живеели на 1870 кв. м. в подножието с две спални и много ограничено място за семейни дейности (до колкото е възможно това да се случи в 1870 кв.м. ). Студиото променя плана и формата на къщата, разширяват на запад с 10 метра, с което печелят място за още една спалня и отделна баня за децата. С разширението се отваря място и за просторен домашен офис в по-ниското ниво, а горе за комбинирана дневна с трапезария и кухненски бокс.

Стените, които са всъщност покрив, не се променят, а оригиналният кедър се заменя със смесица от гофриран метал и сайдинг. Докато красивата система за фалц метал може да е била идеална, то икономически е била непосилна, поради което в крайна сметка сайдингът е от фибростъкло за стените и покрива, което би трябвало да издържи 40 години.

Отвътре ламперията от кедър  – потъмнява с времето и когато е комбинирана с високи дървета, които са пораснали около имота, ефектът е като от филм на Хичкок, та затова добавят повече прозорци, включително голям оберлихт, който заменя прозореца на покрива, изглаждат линиите на екстериора и освежават интериора. Някои от кедровите стени са заменени с бяла гипсова замазка.

  

  

  

   

Share the post „Обновяване на къща в Сиатъл“