Уютни интериори на бани

21
Добави коментар
lucynda
lucynda

01.02.2012 г.

Ето няколко интериора на бани, които ще Ви пленят със своята атмосфера и цветови синхрон. Интериорният им дизайн е безспорно доказателство, че тези помещения предлагат изобилие от удобства, уют и спокойствие, както и приятни усещания, галещи сетивата.

Морски полъх

Интериорът на банята е с разчупен дизайн, произлизащ от обособяването на две нива с различни височини, пресъздаващи морски сюжет. На по-високо ниво е разположена душ-кабината, която е оформена от стъклени плоскости и сини плочки, заемащи пода и покриващи декоративната стена. На по-ниско ниво е разположено сухото пространство, заето от вана и две конзоли. Подът е покрит с дървен паркет, чиито тонове навяват усещане за топъл пясък. Допълнителен свеж акцент в интериора се поставя от саксийното цвете, чиито зелени нюанси разведряват атмосферата.

Меки тонове на дървесина

Атрактивен елемент в интериора на банята е подовото покритие, чиито шарки са пресъздали черно-бяла шахматна дъска. Към класическите цветове в помещението са добавени леки акценти на дървесина, от която са изработени подпорните конструкции на двете срещулежащи вани. Преобладаващите бели тонове създават усещане за ефирност и спокойствие, предразполагащи към дълги мигове на релаксация.

Оазис на спокойствието

Изключително стилното обзавеждане в интериора на тази баня на пръв поглед би ви заблудило, че помещението е елегантна всекидневна стая. Използването на земни тонове и естествени материали  – дървена ламперия, заемаща цялата площ на една от  стените, фотьойлът и табуретките, изработени от ратан  – превръща помещението в разкошен оазис за сетивата.

Спа атмосфера в банята

Интериорът на тази баня е атрактивна комбинация между спа кътче, място за отдих и помещение за освежаване и релаксация. Тоновете, на които е подвластно обзавеждането, са естетически хармонизирани – нежни сини и бели нюанси, съчетани с оттенъците на дървесината. Дървените щори, покриващи големите прозорци, осигуряват приглушена светлина, която в съчетание с уелнес атмосферата, превръща банята в уютен оазис.

Средиземноморско усещане

Рустикалните елементи, които изобилстват в интериора на тази баня  – декоративните греди, разположени успоредно една на друга по протежение на целия таван, теракотените плочки, покриващи пода, стените с бяла мазилка, пищната декорация, дървените мебели  и модерните аксесоари – създават наистина уникална атмосфера в банята.

Изкушение в синьо, бяло и тонове на дървесина

Интериорът в банята пленява с нежните тонове, в които е облян. Невероятният синхрон, постигнат между сините тонове, прозиращи през остъклената душ-кабина, белите стени и шкафовете и пода, изработени от дървесина придава на атмосферата в помещението очарователни нотки.

Максимално удобство при минимално пространство

Помещението, в което е разположена банята, не разполага с прозорци и е с площ  само 4 квадратни метра. Въпреки това интериорът й представлява малко и кокетно бижу. Стените са покрити с мраморни плочки в сиви тонове. Множеството огледала в банята компенсират липсата на прозорци и естествена светлина, отразявайки тази от осветителните тела. Въпреки че пространството в банята е ограничено, то е използвано максимално практично.