Има ли възмездие за убиеца от Симеоновград

87
Добави коментар
tvtv.bg
tvtv.bg

На Великден 2011-та година една кола в Симеоновград уби на тротоара шест деца – Яница, Мелин, Трифон, Красимир, Георги и Евгени. Колата беше карана от друго дете – виновникът Данаил, а на него ключовете му беше дал приятелят му Живко.

Тази събота, 4 февруари, социалният ъндърграунд Отечествен фронт не иска жертвите да бъдат забравени. Няма да ви оставим да забравите! – заканва се Мартин Карбовски. – Искаме справедливо възмездие за хората, които ще видите днес да плачат в нашия филм. Няма да ви оставим да забравите, защото забравите ли името на виновника и на жертвите, това ще се повтори и потрети като проклятие.

„Дай ми една причина да няма сълзи, една причина да няма болка! Само една причина да няма болка…“ – това е едно от посланията, оставени на мястото, където на Великден са убити шестте деца от Симеоновград. Майката на Георги, пред чиято къща става трагедията, всяка сутрин прелива всяко едно от местата, където са лежали децата. Всяка вечер майките на жертвите се събират там. От там всеки ден на път за работа минава и майката на шофьора Данаил – Стефка – с наведена глава, без да говори с майките на убитите. А в очите на единственото оцеляло дете в катастрофата – Мария-Луиза късметът е назаказание…

Каква присъда искаш? – пита Карбовски Мария Луиза. – До живот! – отговаря тя. – А защо не смърт? – пита Карбовски. – Защо смърт? – отговаря оцелялата, – Смъртта е по-лесно…

Трябва да решите вие. Смърт никой не иска. Но искаме възмездие. Ние сме кръвожадните жертви, които искат всеки убиец на пътя да страда жестоко за глупостта, безумието и примитивността си. – коментира Карбовски – Днес върви процес за това убийство. Но процесът се бави, а имената се забравят. Някои медии пишат, че убиецът се казва Даниел. Други пишат, че се казва Данаил. Забравяте, значи сте овце и трябва да се срамувате! Убиецът се казва по призовка Данаил, а жертвите му са Яница, Мелин, Трифон, Красимир, Георги, Евгени. Списъкът ще продължи, ако няма възмездие.

„Отечествен фронт“, събота, 4 февруари 2011 г., 18:00 по Нова телевизия Не го изпускай, няма повторение!