МиШ- МаШ с МаРиЯ

2
Добави коментар
MaryT
MaryT

Има една кулинарна групичка Cooking With Friends в популярна социална мрежа, в която членувам от доста време. С поне 40% от групата сме си реални познати, с които се чуваме в ежедневието, а с останалите ги чувствам като такива. Защото чудесни идеи и рецепти, които споделяме ни карат да се чувстваме така- уютно и като добри приятели.
Та именно там взаимствах тази идея. Както споделих и на авторката и Надя Борисова, бях предубедена в началото защото не съм фенка на содените пити. Но хляба е адски вкусен. Благодаря, Наде ! Няма по-лесен начин и бърз начин да приготвиш вкусен хляб. Опитайте:)

Необходими продукти :

4 чаени чаши брашно;
2 чаени чаши кисело мляко;
1 чаена лъжичка сода бикарбонат;
1 чаена лъжичка сол.
За доомисане аз добавих и лъжичка зехтин.

Брашното пресейте със содата и солта. Към него добавете киселото мляко( може да разтворите содата в киселото мляко). С помощта на вилица объркайте тестото постепено. Накрая го доомесете с ръка до средно твърдо тесто. Точно тук добавих и зехтина. Оформете хляба на франзела или кръгла форма.

Загрейте фурната на двеста градуса. В тавата или формата която ще печете разстелете хартия, намажете с мазнина и поръсете с брашно. Поставете оформеният хляб върху хартията и печете около 30-ина минути.

Готовият хляб е вкусен още докато е топъл, както и на другият ден, ако е останал 😉