Най-екстремните забележителности в света

4
Добави коментар
Vivian-Rock
Vivian-Rock

Най-екстремните забележителности в света

05 февруари 2012 | 07:00

20824

След като ви показахме най-популярните туристически забележителности, както и най-посещаваните музеи и църкви в света, ще се насочим към малко по-различни дестинации – тези за екстремен туризъм.

Вижте някои от най-екстремните дестинации в света:

Клетката на смъртта в Австралия

Благодарение на клетката, може да плувате с огромен крокодил.

Клетката не е с решетки, а е от акрил. Само 4 сантиметра от прозрачната субстанция ви делят от звяра. По нея могат ясно да се видял следи от дращене от крокодила, които отказват някои от туристите.

Туристите влизат в клетката, която се спуска за 15 минути при крокодила Чопа, който не се държи никак дружелюбно, а блъска и всячески се опитва да закуси с тях. Чопа е загубил и двата си предни крака в битки с други крокодили. Атракцията се намира в град Дарвин.

Разходка по ръба на CN Towerв Торонто, Чикаго

Тази кула държи световния рекорд за атракцията си за ходене на ръба. Можете да ходите по стената, която е широка 1.5 метра без да се държите никъде. Те са защитени с въжета. Пускат се по 6 души наведнъж. Атракцията съществува от август миналата година. Включват се хора на възраст от 13 до 90 години.

Бънджи на вулкан в Чили

Ако това да скочите с бънджи не е достатъчно опасно за вас, скочете от хеликоптер, който се намира над действащ вулкан. Това се предлага близо до град Пукон в Чили. Не е достатъчно да сте луд обаче, трябва и да сте богат, защото това ще ви струва 9 995 долара (всички разходи, включително нощувката).

Ел Каминито в Испания

Любителите на адреналина се стичат в южна Испания заради пасажа Ел Каминито Дел Рей. 

Автор: Ваня Славчева

Етикети:

крокодил,
екстремно,
туризъм,
бънджи,
небостъргач

66 харесват тази статия

0 не харесват