50 000 голи девственици пред краля на Свазиленд

81
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Кралят на страховитото южноафриканско племе зулу Гудуил Звелитини е бесен на интернет, защото там били публикувани снимки как 50 000 голи до кръста девственици се редят на опашка, за да им провери целомъдрието, съобщи в. “Гардиън”.

Фотосите били от тазгодишния традиционен Танц на тръстиката в чест на кралица Мантфомби Дламини, майка на престолонаследника Лутукутула и сестра на краля на Свазиленд Мсвати III. Според вековния зулуски обичай крал Гудуил (62 г.) понякога използва годишния танц, за да си избере поредната жена.

От 2004 г. обаче той е въздържател, защото вече си има 6, които са му родили общо 27 деца. Повече жени има само крал Мсвати (42 г.) – 14, а децата му са 23. Президентът на Република Южна Африка Джейкъб Зума също е зулус и многоженец. Има 5 съпруги и е платил за още две. Броят на отрочетата му е 20.

В Танца на тръстиката имат право да участват непорочни девици доброволки. Те гънат кръшни снаги пред краля само по полички от тръстикови стъбла. Снимки от уникалното събитие обикалят света всяка година в края на месец август. Този път имало и кадри как девиците първо преминават през щателна проверка да не би някоя от тях вече да е познала плътската наслада.

Крал Гудуил е притеснен, че гледката може да предизвика правозащитните организации да критикуват зулуската култура и да вдигнат световен скандал. Величеството забранил до бъдещите такива събития да се допускат неакредитирани фотографи, както и – незнайно защо – жени с панталони.