Как да привлечем повече последователи в Twitter

4
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

В тази статия бих желал да ви дам няколко кратки съвета за това как най-лесно можете да привлечете последователи в Twitter. Това, разбира се, не означава да ви следва куцо и сакато, а напротив. Както вие следвате хора, които споделят качествена информация, така и вас да следват хора, които ще получат качествена информация, споделена от вас.

Първото нещо, което е добре да направите, е да опишете много добре своя профил (наричано още BIO). Във вашето BIO трябва да опишете накратко себе си. Това, което работите и от което се интересувате. Силно ви препоръчвам да напишете вашето BIO на английски език, за да избегнете последователи от Русия и държави в тази област. Това са некачествени последователи, които главно ще ви последват, защото са се объркали заради кирилицата или просто са обикновени спамъри.

Вторият съвет пряко засяга броя последователи, които вие генерирате. От изключителна важност е “туитването” в компанията на релевантен “хаштаг”. Този символ “#” ви дава възможност да обвържете даден туит с темата и всички, които следят дадената тема в отделен стрийм ще могат да ви последват. Например, ако туитвате по повод новина от Google, е добре да поставите #Google или #(нешо, свързано с темата). Този подход гарантирано ще ви донесе много последователи и то такива, които се интересуват от теми, които вие споделяте и коментирате в Twitter.

Третият съвет, който искам да ви дам, е да последвате хора от вашата националност с подобно BIO като вашето. Така не само ще получавате релевантни туитове в стрийма, но и ще бъдете последвани незабавно от тези потребители на микроблога. Добре е да не следвате безразборно, а да търсите наистина ценни хора за вас.

Последният съвет, който искам да ви дам, е да използвате Twitter Karma. Този онлайн иструмент е напълно безплатен и ви дава възможност да видите кой ви е последвал и кой не. Така например, ако видите, че сте последвали даден профил преди повече от месец, а той въобще не ви е отразил, можете да спрете да го следвате, за да имате добър баланс при съотношението followers-follow.

Снимка: 1st web designer

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

инж. Евгени Йорданов е web manager в Webfiniti. Изпълнява ключови проекти за едни от най-големите специалисти на световно ниво в SEO областта – SEOmoz (US), Distilled (UK) и др.
Той е SEO автор за най-голямото браншово списание в България – Списание .Net
Евгени е създател на най-големия бързоразвиващ се реурс за SEO към момента в България – SEOптимизация, както е и създател и администратор на най-популярната Facebook група сред колегите от бранша – „Маркетинг и Уебмастърство“.