Уитни Хюстън почина на 48

2
Добави коментар
siocom
siocom

Снимка: Интернет

Още по темата:

0

0

0

0

Легендарната кралица на поп музиката Уитни Хюстън е починала, съобщи публицистката й Кристен Фостър за АП. По-късно новината бе потвърдена и от говорител на семейството на изпълнителката. Според информация от полицията певицата е починала в хотел Бевърли Хилтън, Бевърли Хилс.

Новината за смъртта на звездата идва броени часове преди началото на най-голямото събитие в света на музиката – церемонията по връчване на наградите Грами. Това със сигурност ще почерни празничната вечер. 

През годините на невероятната си кариера Хюстън печели 6 награди Грами, 30 награди на Billboard, 22 на American Music Awards и около 400 други. Албумът й Уитни е първият албум на жена изпълнител, който дебютира на първо място в класациите на Billboard. През живота си тя е продала над 200 млн. албума по целия свят.

Уитни Хюстън достига пикът на своята кариера през 1992г., след близо десетилетие по върховете на класациите. Тогава излиза филмът Бодигард, в който певицата си партнира с Кевин Костнър. Макар да получава разнородни коментари от критиците, лентата става международен хит, а песента I Will Always Love You от саундтракът към нея – еталон за вокални възможности. Днес, 20 години по-късно не минава конкурс за млади таланти, в който поне няколко от кандидатите да не опитат да покажат своя талант изпълнявайки това парче.

Песните на Уитни Хюстън за били вдъхновение за едни от най-популярните певици в света – Селин Дион, Марая Кери, Кристина Агилера, Пинк, Бионсе, Лейди Гага и безброй други. Те сами споделят възхищението си от нейния талант.

За съжаление след  92 година кариерата й тръгва надолу. През 2010 г. в откровено интервю при Опра Уинфри певицата споделя, че през 1994-95 година вече редовно употребявала наркотици. Вината за това хвърля на неспокойния си брак с Боби Браун, който приключва с развод през 2007.

През годините, в следствие на употребата на забранените вещества, певицата губи иначе перфектният си глас. Започват странни прояви на публични места, спират я на летище за притежание на наркотици. По-късно два пъти влиза в клиника за лечение на зависими. 

За последно Уитни е била забелязана на светско събитие в четвъртък, където не изглеждала в добра форма.

Поклон пред паметта й!

Ключови думи:

Уитни Хюстън