Интериори на детски стаи

24
Добави коментар
lucynda
lucynda

14.02.2012 г.

Ето няколко идеи, които могат да Ви вдъхновят в хода на обзавеждане на стаята на Вашето дете.

Интериор на детска стая с животински мотиви

За да са създадете приветлива и приятна атмосфера в детската стая, креативна идея е поставянето на животински мотиви, които ще пресъздадат усещане за зоологическа градина. Поставянето на тапет с екзотични елементи като палми и изображения на животни ще придаде свеж акцент към интериора. Завесите са с идентичен десен като шарките, декорирани върху тапетите.

Интериор с морска тематика

Морската тематика за обзавеждане е подходяща да се приложи в момчешка стая. Различните тонове на синия цвят, съчетани с бели и червени акценти са чудесна комбинация за детски интериор. Ефектен акцент в стаята се поставя от високия шкаф, чийто дизайн напомня на морски фар.

Детска стая в таванско помещение

Всяко дете иска  да има самостоятелна стая, а детска стая, разположена в таванско помещение – е една сбъдната мечта. Поради скосения таван на помещението, свободното пространство е ограничено, но обзаведено практично и функционално, то се превръща в райско кътче. Тоновете, на които е подвластен интериорът, са весели и енергични – жълто, оранжево, червено и зелено – носещи положителен заряд и комфортно усещане.

Детска стая в пъстри цветове

Този детски интериор впечатлява със семплото си обзавеждане – въпреки наличието на свободно пространство, мебелите са ограничени до минимум, за да има повече място за игра. Детското легло е с ефектна конструкция – изработено е от дървен материал, а рамката, която го заобикаля, е декорирана с червено- бяла карирана завеса.

Просторна детска стая

Тази детска стая е подходяща за две деца, тъй като пространството е голямо. Цветовата палитра тук е базирана на топли и меки тонове – нюанси на жълто, оранжево и червено, които внасят слънчева атмосфера в интериора. Рафтовете, разположени в три редици по протежение на цялата дължина на стената, осигуряват достатъчно място за съхранение на различни аксесоари и принадлежности, а широкото бюро предлага достатъчно творчески терен за повече малчугани.

Детска стая в нежни сини тонове

Поради цветовата схема на интериора,  тази детска стая е подходяща за момчета. Доминиращите тонове в обзавеждането са от палитрата на сините нюанси. Централно място се заема от масивно детско креватче, изработено от дървен материал и обезопасено с мека материя. Към синята тапицерия на креватчето са пришити два дълбоки джоба, които служат за съхранение на играчки.