Кой е виновен за ситуацията в България след спирането на руския газ? Кой може – нашите си политици!!!

25
Добави коментар
Vankata1
Vankata1

Кой е виновен за ситуацията в България след спирането на руския газ? Кой може – нашите си политици!!!
7 Януари 2009 / 10:31  |  Автор: Stefanaki  | 

 | Категория:

История

,
Политика

,
Новини

,
Бизнес

,
Медии

Парно няма, топла вода няма, тока прекъсва, такситата няма къде да заредят с метал, дървена ваканция за училища и детски градини, София минава на мазут, а хляба скача с 5%… и всичко това в рамките на 24 часа.  Това е ефекта от спирането на природния газ от страна на Русия.

Тук следва въпроса „Кой е виновен за създалата се ситуация?“ Русия? Украйна? Газпром? Отчасти. Но главният виновник си е тук при нас. Българските държавници, които позвилиха да сме 100% зависими газово от Русия. Защото към всички страни от Европа е спрям руския газ, но ние сме може би единствените, които останаха напълно без горивото.

Ще дам пример с Гърция и Румъния, като наши съседки, към които също не тече руски газ.

Румънците още преди повече от 10 години си намериха кладенец, от който в момента добиват природен газ, като това от него идва най-големият добив от едно находище в световен мащаб.

Гърците пък преди две години прокараха 40 см. тръба през Дарданелите и Мраморно море от Азърбейджан.

Само ние, като най-умни, преценихме, че е напълно достатъчно да си пуснем една тръба от Русия през Украйна и проблема ни е решен. браво Р. Овч. Наистина добро решение.

Първанов пък излезе и каза: Пускаме АЕЦ! Да, то така става. Събужда се Първанката сутринта и си казва: „Що ли не си пусна АЕЦ-а, че нещо хладно днеска, бе.“

Дори и да тръгне 3 и 4 блок, това може да стане най-рано след месец. А до тогава какво??? Ще се топлим на свещи!?

КЛЮЧОВИ ДУМИ

КОМЕНТАРИ