Диета с доматен сок

41
Добави коментар
freemp4
freemp4

Диета с доматен сок

Днеска, когато отидем на пазара търсим перфектният домат, голямо колкото женски юмрук и без излишни гънки. Малко хора обаче знаят, че истинският домат някога е било с размерите на ягода. Днеска тези форми са се запазили само в диви представители, които живеят на Канарските острови и Филипините. Останалите видове домати са резултат на селекции обогатяване, а днес дори и жертва на ГМО.

Сока от домат се нарежда на челните места по полезност сред зеленчуковите наред със соковете от моркови и цвекло. Киселинността на доматения сок спомага за подобряване на обмяната на веществата, от където и идва възможността диетата с доматен сок да ви помогне да отслабнете. Освен с цел отслабване сока от домати е и много полезен за красивия ви външен вид съдържа калций, калий, магнезий, мед и йод. Не може да не бъде споменат и вълшебният коктейл от витамини, който се съдържа в този зеленчук витамин C, витамин Е. Много от кардиолозите в България препоръчват хапването на домати или пиенето на прясно приготвен сок от този зеленчук.

Често в практиката много хора са пригодили вкусовете си към доматения сок като прибавят различни други видове сок. Разпространена традиция в централна България е прибавянето към доматения сок на ябълково сок. В северна България предпочитат да подкиселят леко сока от домати като прибавят няколко капки лимонов сок (това спомага и за засилване на отслабващия ефект).

Като обобщени на това, което може да постигнете с тази диета с доматен сок е: Не просто ще отслабнете с някой друг излишен килограм, а ще го направите по един много здравословен начин!

Диета с доматен сок примерно меню

Закуска: 200мл. прясно приготвен сок от домати, с две филийки препечен пълнозърнест хляб, намазан с обезмаслено крема сирене.

Обяд: 200мл. сок от домати, 150гр. ориз със спанак (може да бъде заменен със зеленчуци). За десерт един банан.

Вечеря: Отново една чаша доматен сок 200мл. една пилешка пържола 100гр. гарнитура сварен ориз.