Атрактивни цветови комбинации за интериора

17
Добави коментар
lucynda
lucynda

16.02.2012 г.

Ето няколко свежи идеи за цветови комбинации в интериора.

Огнени тонове, съчетани със сиво

Червените тонове вдъхват жизненост и енергичност в интериора. Ярките нюанси са балансирани  с по-меки сиви тонове, които придават цветови  баланс в помещението. Огненият цвят на дамаската на дивана определено привлича погледа с наситения си оранжев цвят.

Пясъчни нюанси, съчетани с шоколадови тонове

Бледите и меки пясъчни тонове, в които са боядисани стените, създават топла и приятна атмосфера, характерна за уюта на трапезарията. Тъмните шоколадови нюанси, в които са обагрени мебелите,  поставят елегантни и стилни акценти в интериора.

Цвят петрол в комбинация с естествени тонове

Цветовата схема на този интериор навява усещане за хармония и спокойствие, породени от меките тонове на  петрол в комбинация с естествени тонове, като кафяво, бежово, пясъчни и кремави нюанси. Нежните и бледи цветове в интериора предразполагат към пълен отдих и релаксация.

Етно стил: цвят на горчица и турско синьо

Тази ексцентрична комбинация от ярки цветове  ще очарова любителите на наситените тонове. Заряд от енергичност и ориенталски привкус са пресъздадени чрез пищните тонове в интериора, в който са съчетани цвят на горчица, турско синьо и наситено лилаво.

Тъмно сиво, съчетано с лилави нюанси и тонове на дървесина

Ако си мислите, че сивият цвят в интериора на Вашата спалня, ще я превърне в меланхолично и скучно помещение – грешите. В зависимост от тоновете, с които е съчетан, сивият цвят може да Ви изуми със своето уникално въздействие. Типичен пример е интериорът на тази спалня, който представлява букет от тъмни и светли сиви нюанси, черни акценти, бледи лилави тонове и меки тонове на дървесина.

Лазурно синьо в комбинация с бяло и турско синьо

Синьото е хладно и освежаващо. Комбинацията от  лазурно синьо, бяло и турско синьо е възхитителна и придаваща ведри щрихи в интериора.

Антрацитен цвят, съчетан с бледо сиви тонове

Определено боядисването на стени в определено помещение в тъмни тонове е много рисковано и изисква огромна смелост, тъй като вероятността за създаване на мрачно настроение е голяма. Този ефект естествено  може да се избегне, ако подберете внимателно подходящи тонове за мебелите. Подходяща комбинация е антрацитният  цвят да се съчетае със сиви тонове, бели акценти и меки нюанси на дървесина.