Фитнес съвети от Венета Харизанова

40
Добави коментар
temi
temi

Наскоро ви съобщихме, че Венета Харизанова е в топ форма. Сега е време да повторим и да добавим, че освен стриктна диета, звездата залага и на редовен фитнес. Фитнес съвети от Венета Харизанова.

Перфектната фигура на Венета Харизанова се дължи основно на персоналната диета и фитнес програмата, изготвени от нейния диетолог и фитнес инструктор Даниел Димитров. След като публикувахме диетата на Венета Харизанова, я разпитахме подробно и за фитнес режима й:

Каква е твоята фитнес програма? Венета Харизанова: Един ден кардио тренировка, един ден силова.

Колко често тренираш? Венета Харизанова: Всеки ден. Понякога почивам събота и неделя.

Опиши една своя фитнес тренировка? Венета Харизанова: Твърде сложно ще ми бъде. За тази цел си има фитнес инструктори. Загрявам, разтеглям много добре, стречинг 10 минути, после 5 до 10 минути пътека (без тичане), корем – 4 вида преси по 3 повторения, клекове за дупе, ритане назад, упражнения с ластици, изометрични упражнения, силови и приключвам с 15-20 минути кардио. На следващия ден само кардио – тичане, плуване по 1 час, танци и т.н.

Какво мислиш за хранителните добавки? Венета Харизанова: За съм, ако това е въпросът. Пия L-Carnitine, но съм против химията!

Мода или необходимост е да ползваш услугите на персонален фитнес инструктор? Венета Харизанова: Необходимост! Твърдо! Има огромна разлика между това да се мотаеш из залата и това някой да ти засича време, както и да следи за правилното изпълнение на упражненията, т.е. сам можеш да тренираш 2 часа и да няма ефект, а с треньор 40 минути и постигаш ефект за 1 месец… нека бъдат 2 месеца.

Коя част от женското тяло е най-трудна за моделиране? Венета Харизанова: Зависи от структурата на въпросната жена. Може би дупето. Ефективен ли е фитнесът в борбата с целулита? Венета Харизанова: Абсолютно да! Пътека, степер… кардиото и хранителните добавки + здравословно хранене.

Губят ли от женствеността си жените, които се занимават активно с фитнес? Венета Харизанова: Пак според зависи. Всичко си има норма. Ако е под нормата, резултат няма. Ако е над, отиваме в една изкривена женственост.  

Българката фитнес маниачка ли е? Венета Харизанова: Не знам. Направете проучване…, по-скоро не.

Може ли фитнесът да пребори лошите гени по отношение на фигурата? Венета Харизанова: Абсолютно да. Не само фитнесът, а спортът като цяло.

Фитнес и секс – каква е връзката? Венета Харизанова: Няма връзка.

А вкъщи? Венета Харизанова: Корем, гирички, стречинг.

Какво препоръчваш за релакс след фитнес тренировка – сауна, масаж или…? Венета Харизанова: Масаж и пак масаж.

Снимки: личен архив 17.02.2012/Интервю на Биляна Божилова