Оптимизация на уеб сайт за Google Цени – SEO – Гугъл Оптимизация поддръжка

1
Добави коментар
ivantspetrov
ivantspetrov

В нашата поредица от статии, посветена на Оптимизацията за Google (SEO) не веднъж сме споменавали колко е важен процеса на оптимизацията за увеличаване трафика към сайта ви, увеличаване на продажбите ви, привличането на нови клиенти и други.

 Запомнете изработката на уеб сайт е само първата стъпка при разработването на вашият бизнес в интернет. Ние обичаме да казваме, че само изработен уеб сайтът е като магазин в пустиня. 
Като специалисти в Оптимизирането на уеб страници ние от New Soft Com винаги изтъкваме основният принос: първо на добрата вътрешна оптимизация на сайта, редовното публикуване на ново съдържание и създаване на връзки към страницата ви. 

За да разберете значението на горните понятия ще ви ги поясним във следващите няколко реда:

 

Първоначален SEO одит на вашият уеб сайт

Хубаво е преди да започнете с процена на оптимизация да направите първоначален одит на вашият уеб сайт. Целта на одита е да разберете повече за това в какво състояние е сайта ви в момента, правилно ли е написан кода на сайта, каква посещаемост има, колко линка от други сайтове водят към вашият. За повече информация може да видите следващите критерии на базата, на които е хубаво да направите анализ:

On page optimization (Оптимизация на кода на сайта)- Ключови думи- за всяка страница- Мета описание- за всяка страница- Дължина и наименование на URLs- H1, H2 заглавни тагове- Структура на вътрешните линкове- Структура на сайта, сайт мап- Уникалност и описателност на заглавията- Съдържание- болд, контекстуални линкове, честота на ключовите думи- Alt tagsFresh content (свежо съдържание)- и др.

Off page optimization (Външна оптимизация)- Позициониране на сайта по главните ключови думи в Google- Брой и качество на външните линкове към сайта- follow и no-follow- Anchor text на външните и вътрешни линкове- Сравнение на линковете на сайта с тези на конкурентите- Page rank и регистрация в DMOZ- Участие в социални медии Facebook, Google +, Linkedin- и др.

Ако желаете подробен анализ на вашият уеб сайт, ние от New Soft Com ще ви изготвим подробен писмен доклад на цена 100 лв. 

Вътрешна оптимизация (on page optimisation) и цени?

Този процес се характеризира изцяло с подобряване и оптимизиране на кода на вашият сайт.

Цените варират от 200 лв. до 800 лв. . Може би тук въпросът ви ще е: “Защо да си платя отново за подобряване на кода на сайтът ми, като вече съм платил за неговата изработка и защо е тази вариация в цената?” – В 95% от случаите фирмите занимаващи се с изработката на уеб сайтове не отделят достатъчно внимание и старание или въобще не разбират от оптимизиране на страници и не залагат в основата на кода на сайта всички функционалности, необходими за постигане на отличен резултат.

Колкото по лошо е написан кодът на сайтът ви и колкото по голям е вашият уеб сайт толкова повече ще платите за първоначалната му оптимизация. 

Ако сега ви предстои изработването на вашият уеб сайт или пък сте решили да работите по неговата оптимизация е задължително да отделете време за направата на следните манипулации:

– Оптимизирайте всички мета тагове (заглавие , ключови думи, описание и други);

– Оптимизирайте всички заглавия на вашите публикации;

– Оптимизирайте всички връзки (попълнете техните заглавни тагове и тяхното преавилно изписване);

– Оптимизирайте внимателно всички изображения (заглавни и алтернативни тагове);

– Отбележете и удебелете ключовите думи във текста ви или ги изпишете с различен шрифт;

– Създайте добра вътрешна линк структура (създайте връзки към отделните статии);

– и др. 

Следващият път когато изработвате сайт и държите да се появява на първи места не се заблуждавайте от написаното във офертите: “+ безплатна базова оптимизация за Гугъл”. Не разчитайте на това ако няма да наемете същата фирма да се занимава и със оптимизирането на сайтът ви.

 

Публикуване на ново съдържание и цени?

Защо е важно публикуването на ново и ново съдържание ежедневно. “Ежедневно? Та сайтът ни да не е новинарски сайт или блог?” – От вече доста време е известно, че освен популярността на един сайт и неговата вътрешна оптимизация, основното нещо, на което ще залагат при селектирането и подредбата на резултатите при търсене от гугъл е и това, колко често се публикува нова информация на вашият сайт. С две думи роботът, който подрежда резултатите от търсенето си мисли: “Тази страница постоянно се обновява със съдържание по тази тема, явно е интересна и ще я класирам по-напред. ” 

За това не спирайте да пишете. 

Ние, като фирма специалист в оптимизирането на сайтове разполагаме със екип от автори, които пишат по различни теми и са добре обучени в писането на статии оптимизирани за максимален резултат при търсене в гугъл. Наемането на фирма експерт ще ви спести не само времето и парите а и ще знаете, че може да разчитате на експерти в областта. 

Цените за месечната поддръжка са страници варират от 120 до 300 лв. в зависимост от типа сайт, който се поддържа и срока на абонамента за поддръжка. Електроните магазини , каталожните сайтове и флаш страниците струват по-скъпо за месечна поддръжка. Същото време ако платите за абонамент за 3 месеца за поддръжка ще ви е по-скъпо от колкото ако платите за 6 месеца и т.н. 

За да ви оправдаем все пак очакванията и да ви обясним защо е хубаво да отделяте тези пари за поддръжката на вашият сайт можем да ви кажем, че разликата в посещаемостта на хубаво оптимизиран сайт със същият не оптимизиран сайт конкурент на първият може да е в стотици . Това е факти се потвърждава след всеки следващ наш доволен клиент.

 

 

Създаване на връзки и цени?

Защо са важни връзките към страницата ви?

Търсачката на Гугъл подрежда резултатите по следният начин: “Този сайт е много популярен, щом толкова много връзки сочат към него. Сигурно е наистина подходящ и интересен след като толкова хора са го споделили на различни места” Тоест колкото повече връзки в различни сайтове с добра посещаемост имате , толкова е по-интересен вашият сайт за Гугъл, и толкова по напред ще бъде класиран при търсене. 

За подобрим популярността на вашият сайт прибягваме до следните манипулации при неговата поддръжка:

– Размяна на линкове с други сайтове в бранша;

– Размяна на статии с други сайтове в бранша;

– Регистрация на връзки от страницата ви във директории даващи обратен линк;

– Регистрация на публикации със линк сочещ към страницата в директории;

– Публикуване на обяви със връзка към сайтът ви:

– и др.; 

Цената на подобна поддръжка е от 100 лв. до 190 лв. и е в зависимост от това дали сте заплатили и за другите ни пакети за оптимизиране, за които ви обяснихме по-горе. 

Надяваме се, че с тази статия ви бяхме полезни. Незабравяте че никога няма да разберете колко губите от това да не отделяте ресурс за оптимизиране на сайтът ви, до като не разберете колко много печелите правейки го. 

Моля при интерес от ваша страна се свържете с екипът ни и ние ще ви изготвим специална оферта за оптимизация според вашите нужди и очаквания.