Кухня на балкона

4
Добави коментар
Aquamedia
Aquamedia

Как да приобщим балкона към кухнята

Повечето типови жилища, особено апартаментите, строени по времето на социализма, имат изключително малка кухня. Вече отдавна е практика да се търсят варианти  кухнята да се разширява като към нея се приобщи прилежащия й балкон.

Това преустройство не е сложно за изпълнение, но преди да пристъпите към него, задължително проверете законовия норматив и се снабдете с необходимите документи и разрешителни. Процедурата ще ви отнеме време, а и пари, те обаче са значително по-малко в сравнение с проблемите, които може да имате след осъществяване на незаконното преустройство.

Същинското обединяване на кухня с балкон

След като сте се снабдили с нужните разрешителни, които най-често са свързани с  работа по конкретен нов чертеж, в който са отбелязани носещите конструкции и тези стени, които все пак може да се бутнат, вече можете да пристъпите към работа.
1.    Задължително остъклете балкона.  Използвайте качествени стъклопакети и уплътнете стената и пода с допълнителна топлоизолация.

2.    Отстранете стените – само тези, които са ви разрешени. В стандартния случай позволението се дава за отстраняване на балконската врата и прозореца. От конструкцията остава арка, която трябва добре да се укрепи с метални или дървени профили.
3.    За стената под прозореца съществува спор –  може ли да се отстрани или не. За по-сигурно не я премахвайте, още повече че може да ви послужи за основа на симпатичен и функционален бар-плот.
4.    Стените на приобщения балкон можете да боядисате с влагоустойчиви латекс или да облепите с тапети. Подът най-добре покрийте с керамични плочки.

5.    Мебелите на балкона не бива да са тежки. Като цяло обзавеждането нека да е монтирано в същинската кухня, а на балкона поставете само най-необходимото според интериорния проект.

GTC design ще ви съдейства да осъществите приобщаването на кухнята към балкона като изработи проекта за преустройство, представи оптимални варианти за интериорно решение, изработи и монтира мебелите и домакинските електроуреди.
За връзка с проектантите на GTC design кликнете ТУК.