Българка звезда в световното еротично шоу Crazy Horse

12
Добави коментар
plovdivweek
plovdivweek

Българка танцува в световния еротичен балет Крейзи хорс. Загадъчната Хана Шанана е една от звездите в емблематичното кабаре и си партнира на сцената с кралицата на бурлеската Дита Фон Тийз. 

 

Преди да се изявавам тук бях част от трупата на Софийската опера, но признавам, че Crazy Horse е най-трудната сцена, на която съм имала късмета да изляза, казва Хана в интервю за онлайн изданието на вестник „Матен”.

 

Интервюто с Хана четете тук:

 

 

Стартирало с участието на мимове и клоуни, с фокуси и жонгльори, сега Crazy Horse e най-наелектризиращото и провокативно шоу в света. Издига голото женско тяло на пиедестал. Точно както е мечтал създателят му Ален Мернарден.

 

Кабарето на ул. „Жорж Сенк“ 12 в Париж е едно от най-прекрасните места, където музиката, светлината, сценичните ефекти са подчинени единствено и само на женската красота, на голото тяло и еротиката. Това не е просто място за събличане, това е салон, в който изкушението е над всичко и е доведено до нивото на изкуство. Неслучайно на сцената на Крейзи Хорс се изявяват звезди от световната сцена като Кармен Електра и Памела Андерсън, модели, печелили конкурсите на Плейбой. В шоуто блести дори и кралска особа – френската актриса Клотилд Куро, съпруга на Емануел Филиберто Савойски, който е племенник на Симеон Сакскобурготски.

 

Крейзи Хорс е култово място в Париж. Спирка е на почти всеки турист, посетил за по-дълго френската столица. Създадено през 1951 година, шоуто съблича момичетата на сцената, но ги прикрива зад уникални светлинни ефекти – така изкушението става още по-силно. Създателят Ален Бернарден е част от артвеличията на 60-те години. Той притежава острия нюх на новатор, затова още с първия спектакъл на 19 май предизвиква невиждан интерес. Любопитно е, че в едно от първите представления на Крейзи Хорс е намесен и дизайнерът Пако Рабан, който покрива танцьорките с метални плочи. Бернарден провокира публиката с умението си да съчетава изтънчеността на парижанина с необуздаността на американското вариете. И така Крейзи Хорс създава и диктува модерния идеал за красотата. Това превръща Ален в една от знаковите, емблематични фигури на своето време. Той е властелин в създаването на еротика и не изневерява на принципите си до последния си ден през 1994 година, когато се самоубива. След кончината му трите му деца се заемат с Крейзи Хорс и тръгват на световни турнета, за да преодолеят финансовите затруднения. Откриват второ кабаре в Лас Вегас, но реалностите ги притискат и така се стига до продажбата на емблематичното шоу на белгийските инвеститори Филип Лом и Яник Калантарян през 2005 г. Първият прави капиталовложения в телекомуникационния сектор и медиите, а вторият е продуцент. 

 

Белгийците доразвиват шоуто и дори откриват ново кабаре в Сингапур.

 

ЦЕНИТЕ

 

Обикновено в програмата на Крейзи Хорс има по два спектакъла на ден – от 20.15 и 22.45 часа. В събота са три. Ако искате да похапнете преди първото представление, в съседство до кабарето е ресторантът на Крейзи. Ако сте си пожелали места GOLD, ви се полага и 1/2 бутилка шампанско срещу сумата 100 € на човек. За диамантените места цената е 120 €. Вечерята в ресторантите Chez Francis или Devez и златните места за Крейзи хорс струват 155 €, а ако вечерята е комбинирана с диамантен билет, то цената скача с 20 евро. Вечерята в ресторант е 195 €.