Как се променя организма на кучето с възрастта

1
Добави коментар
stamen.vasilev.stame
stamen.vasilev.stame

Всяко животно има своите биологични ритми. Те показват колко ще живее кучето и как ще живее. В някой органи новите клетки се появяват постоянно, и протича обновяване на различните области в организма.

Но ако в млада възраст при кучето такива обновявания протичат бързо, колкото е по-възрастно животното, толкова по-бавни са процесите на регенерация на клетките или те не се заменят с нови клетки в определени области на тялото. Често при възрастните кучета намалява способността от пълноценното функциониране на основните органи: нюх, слух, зрение.

Загубата на слуха и намаляване на зрението често се появяват при кучетата, което води до обща дезориентация в пространството и може да послужи като причина за травма- кучето не вижда опасността в околния свят, може да се натрови поради поглъщане на развалена храна или опасни предмети. Провеждането на операция за възстановяване на зрението е трудна, защото е свързано с анатомичните особености.
Как да подобрите живота на кучето?

За да избегнете травмите при отслабване на зрението и слуха кучето винаги трябва да бъде на повод, което позволява да контролирате придвижването му и да избегнете травматичните ситуации. За куче с отслабено зрение или неговата пълна загуба е желателно изпълнението на едни и същи действия- всекидневни привични действия заедно със стопанина. Ако кучето има загубен слух, но добре вижда, можете да го обучите на команди във вид на жестове, но трябва да се обърнете към инструктор.

ufapriut.ru / Превод: meri