Тайното оръжие на Иран

102
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Снимките по-долу не са сцена от някой филм с източни бойни изкуства, а показват съвсем истинска тренировка. Над 3000 жени са се превърнали в смъртоносни нинджи, готови да защитят страната си по всяко време. Те тренират своите умения в зали в цял Иран, ръководени от Федерацията по бойни изкуства към Министерството на спорта.

Школата по нинджуцу е създадена преди 23 години. В залата дисциплината е желязна, брои се на японски и всяка една доброволка трябва да полага голямo старание, за да стане добър боец. Резултата е налице – жени на възраст от 5 до 56 години се превръщат в тайните японски наемници от едно време. 

„Нашата цел е да бъдем силни и добре тренирани. Ако се появи проблем, ние заявяваме пълна готовност да защитим ислямската си родина“ – казва една от жените-нинджи. Те са научени да се бият с крака, с ръце, с меч, както и да преодоляват всякакви препятствия, непосилни за обикновения човек. Тренират упорито целогодишно и при всякакви условия, за да могат да реагират на всяко предизвикателство.  

Hobyto.com